Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Contact

Adres:
Heer Ivostraatje 1
Leeuwarden
Plan je route
Afstand:

Toegankelijkheid

Voor bezoekers met een rolstoel Invalidentoilet, plateaulift naar tribune buiten Voor blinden of slechtzienden Er is een tekstplateau in braille, er zijn geluidsbronnen aanwezig en evt. hulp aanwezig Voor bezoekers die slecht ter been zijn Plateaulift buiten voor tribune en zitplaatsen Voor doven of slechthorenden Voor bezoekers met een assistentiehond

Bezoekerscentrum Obe

Een fonkelnieuw gebouw vormt de toegang tot Lân fan taal: Obe. Je wordt hier welkom geheten als nieuwe ‘inwoner’ en kunt meteen (speels) aan het werk met taal. Ervaar de kunstinstallatie van Tim Etchells en ontdek wat er verder allemaal te doen is!

Op het Oldehoofsterkerkhof, het hart van het Lân fan taal, komt een nieuw en blijvend gebouw te staan. Dit ‘taalbelevingscentrum’ is ontworpen door Powerhouse Company. Het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau werd in de zomer van 2016 door een deskundige jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade gekozen uit zes voorstellen.

Het gebouw bevat in 2018 niet alleen het interactieve bezoekerscentrum, maar ook de kunstinstallatie van Tim Etchells. De buitenkant bevat een permanente tribune waarop je kunt plaatsnemen tijdens festivals en evenementen.

Wanneer

  • * Obe is alleen gesloten op: Koningsdag (27 apr.), Bevrijdingsdag (5 mei), tijdens Into the Grave (10-11 aug.), 18 aug, Leip Festival (6 sep.) en op 1e & 2e Kerstdag (25 & 26 dec.)

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • Gratis

Kenmerken

Extra informatie Culturele Hoofdstad 2018

  • Voertaal: Nederlands, Fries, Engels, Language No Problem, Duits, Overig
  • Discipline: Beelden en installaties, Film
  • Soort evenement: Tentoonstelling

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews

In de buurt

Toon resultaten