Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kerstfair Dokkum in Dickensstijl 2023

Dokkum

Een sprookjesachtig mooie kerststad met kerstgroen, houtsnippers en kerstlichtjes. Veel acts, figuranten, koren, muziek en foodtrucks. Op de kramen alleen kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar gecombineerd. Al 13 jaar op rij een magische kerststad!

De magische kerstsfeer is dichterbij dan u denkt!

De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen, de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een heerlijke winterse sfeer met zich mee. Door de ca. 100 figuranten die in Dickensstijl langs de verlichte grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Victoriaanse Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn 'A Christmas Carol' schreef.

De compacte historische binnenstad van Dokkum lijkt te zijn gemaakt voor sprookjes en theater. Verlichtte schepen in de grachtjes, veel dennengroen en een grote levende kerststal toveren de binnenstad om tot een magisch kerstdorp. Her en der duiken lichtgevende engelen op, en op verschillende plaatsen spelen figuranten kleine straatacts. Het stadhuis is geopend en gestyled in kerstsfeer. Een groot gelegenheidskoor zingt ‘Stille nacht’ en andere kerstklassiekers en iedereen die wil meezingen is hier welkom. Wie liever luistert, kan 's middags terecht in de Grote kerk voor herkenbare kerstliederen door de organist en 's avonds voor de korencarrousel. Drie uiteenlopende koren zingen hier lekker in het gehoor liggende kerstliederen. 

Met daarbij dan ook nog de fonkelende imposante Winterkoningin, het Meisje met de Zwavelstokjes en de handgedraaide draaimolen De Groene Draeck is ook deze editie van de kerstfair weer onvergetelijk mooi!

Wanneer:
8 december
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kerstfair Dokkum in Dickensstijl 2023

De Zijl 1
9101 ML Dokkum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten