Ga naar inhoud
Favorieten 0

Spot al wandelend de alarmerende kluut op het wad

Marrum

Eindeloos wandelen langs kwelders, drinkdobben en kwelderwerken. Het kan tijdens deze sjouwtocht op het Noarderleech. Dit uitgestrekte buitendijkse gebied vlakbij Hallum, ligt aan de rand van de Waddenzee. Een prachtig stukje Friese natuur met volop rust,...

Eindeloos wandelen langs kwelders, drinkdobben en kwelderwerken. Het kan tijdens deze sjouwtocht op het Noarderleech. Dit uitgestrekte buitendijkse gebied vlakbij Hallum, ligt aan de rand van de Waddenzee. Een prachtig stukje Friese natuur met volop rust, ruimte en leegheid. Ben jij wel in voor een fanatieke wandeling met onze enthousiaste natuurgids? Trek je wandelschoenen aan en zorg dat je een goede conditie hebt.

In deze tijd van het jaar hebben de kluten jongen, deze kunnen we vanaf gepaste afstand bekijken. Als er gevaar dreigt alarmeren kluten elkaar. Zodra het gevaar te dicht bij de jongen komt, doen de ouders alsof ze gewond zijn. Ze laten één vleugel hangen om de belager te laten denken dat ze een makkelijkere prooi zijn dan hun jongen. Zodra de belager dichterbij komt vliegt de kluut weg. Ga mee op sjouwtocht en wie weet kunnen we dit toneelstuk met eigen ogen zien.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
6 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier vind je Spot al wandelend de alarmerende kluut op het wad

Adres:
Marrum
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten