Ga naar inhoud
Favorieten 0

Ald-Meiers Partij

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Kaatsveld Hitzum KV De Eendracht, Hitzum

De Ald-Meiers Partij is een kaatswedstrijd voor meisjes van 15 tot en met 17 jaar. Deze wedstrijd spreekt de meisjes intussen zo aan dat het winnen in Hitzum even belangrijk wordt gevonden dan het winnen van het NK. Kom je kijken?

De Ald-Meiers Partij is een wedstrijd voor meisjes van 15 tot en met 17 jaar, die net als bij de Freule, de partij eenmaal kunnen winnen. Naast de eer die inmiddels met deze partij gepaard gaat, zijn er hele mooie prijzen te winnen.

Alle winnaars ontvangen een luxe horloge, de eerste prijs bestaat uit gouden klokjes. Voor hen is er als klapstuk natuurlijk de wisselprijs, aangeboden door de families Winsemius en Fockema Adreae, nazaten van oud-landpachters (meiers) in Hitzum.

De Sulveren Pong voorstellende een beurs, zoals de meiers die ooit moeten hebben gehad als ze de pacht moesten betalen. Er wordt getracht de prijsuitreiking te laten doen door een “mystery guest” en de echtgenote van de CdK. van Fryslân. Door de aanstelling van een nieuwe CdK. in Fryslân ziet de prijsuitreiking er tegenwoordig net iets anders uit.

De met kransen behangen winnaars maken tot besluit nog een rondrit met paardenaanspanning door het dorp.

De Ald-Meiers Partij spreekt de meisjes intussen zo aan dat het winnen in Hitzum even belangrijk wordt gevonden dan het winnen van het NK. Het maakt de plaats duidelijk die “Kommisje Ald-Meiers Partij” met zijn gedegen uitgevoerd initiatief inmiddels heeft verworven.

De partij wordt altijd op de eerste zaterdag na de PC verkaatst.

Wanneer:
t/m 22 juli
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Ald-Meiers Partij
Kaatsveld Hitzum KV De Eendracht

Kaatsveld KV De Eendracht
Feikemastraat
8805 TH Hitzum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten