Ga naar inhoud
Favorieten 0

Tentoonstelling 'In het voetspoor van Titus Brandsma'

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid', Bolsward

Naar aanleiding van de heiligverklaring van Titus Brandsma, is er een tentoonstelling over zijn leven en werk.

Pater Titus Brandsma (geboren in het Oegeklooster bij Bolsward, gestorven in WOII concentratiekamp Dachau) is 15 mei 2022 heilig verklaard in Rome door Paus Franciscus.

Tot en met 4 mei 2023 is er een Museumexpositie in Cultuur Historisch Centrum De Tiid te zien over het leven van Titus Brandsma.

Wie is Titus Brandsma, een trotse Fries, katholiek, hoogleraar, verzetsheld, journalist, martelaar en mysticus. Bekend geworden door zijn bewogenheid voor de medemensen, zijn strijd tegen de Duitse bezetter, het Nationaal Socialisme en persvrijheid. 

Wist je dat hij mede oprichter is van; 
- Fryske Akedemy te Leeuwarden
- It Fryske Gea de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân
- De Bonifatiuskapel te Dokkum

Tijdens de toonstelling wordt je meegenomen in het levensverhaal van de pater en worden er objecten getoond die in de loop der tijd zijn verzameld en ingebracht.

De Tiid
Het fraaie monumentale stadhuis van Bolsward biedt onderdak aan De Tiid als Cultuur Historisch Centrum en Huis van Verhalen van Zuidwest Fryslân. Vaste exposities en wisselende activiteiten vertellen over Titus Brandsma, Gysbert Japicx en andere opvallende Friezen uit de regio. De Tiid als ‘culturele huiskamer’ verenigt museum, bibliotheek, archief, auditorium, trouwzaal en VVV-functie.Titus is ook te zien in de vaste presentatie van de Titus Brandsmazaal en neemt van alle 22 sleutelfiguren in het museum een prominente plek in.

Wanneer:
t/m 4 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 9,95
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Tentoonstelling 'In het voetspoor van Titus Brandsma'
Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'

Jongemastraat 2
8701 JD Bolsward
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten