Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlopen bij Texel

Oosterend, Texel

Wadloopcentrum Fryslân organiseert educatieve zwerftochten over het Wad, o.a. bij Texel. Een mooie tocht van ongeveer 11 kilometer.

Ben je op Texel en wil je graag het Wad beleven? Tijdens de wadlooptocht bij Texel ga je langs het natuurgebied De Schorren het Wad op. De weidsheid van de Wadden zul je hier ervaren. De tocht gaat overwegend over harde bodem, er zijn geen diepe geulen die doorwaad moeten worden. Dit maakt het een vrij lichte wadlooptocht.

Minimale leeftijd voor deelname aan deze tocht is 14 jaar. Er wordt verzameld bij Waddenpark Avanti. Hier kan gratis geparkeerd worden. 

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 11 km
Duur 3,5 uren
Zwaarte licht

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 16 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 18,50
Toon resultaten