Ga naar inhoud
Favorieten 0

Dauwtrappen in het Taconisbosk vlakbij Heerenveen

Nieuweschoot

Een stevige wandeling maken onder de rook van Heerenveen. Het klinkt misschien raar, maar deze excursie is een echte aanrader. Aan de rand de sportstad ligt namelijk een heel bijzonder natuurgebiedje. Hier ontvlucht je de drukte en maak je een stevige wandeling...

Een stevige wandeling maken onder de rook van Heerenveen. Het klinkt misschien raar, maar deze excursie is een echte aanrader. Aan de rand de sportstad ligt namelijk een heel bijzonder natuurgebiedje. Hier ontvlucht je de drukte en maak je een stevige wandeling door het ongerepte Taconisbosk. Onze natuurgids neemt je graag mee.

Verrassend! Dat is waarschijnlijk de beste manier waarop onze deelnemers deze excursie omschrijven. De tegenstelling tussen bedrijventerreinen en het Taconisbosk is namelijk groot. Het eeuwenoude bos is klein en ligt in een kleinschalig agrarisch landschap. Je stapt als het ware in een andere wereld. Al wandelend loop je over een historisch Tsjerkepaad (kerkepad), door weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje. In het bos is het rustig. De oude eiken en berken zijn het terrein van de grote bonte specht. Hij hamert fanatiek op de bast van de oude bomen in zijn zoektocht naar insecten.

Houd jij van een onverwachte verrassing? Ga dan met onze natuurgids naar het Taconisbosk.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
18 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier vind je Dauwtrappen in het Taconisbosk vlakbij Heerenveen

Adres:
8452 Nieuweschoot
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten