Ga naar inhoud
Favorieten 0

Workshop 'Creatief drukken met stencilmachines'

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Joure, Joure

Tijdens de workshop ga je aan de slag met stencilmachines van het beroemde merk Gestetner. Eerst experimenteer je met de machines en ’s middags ga je eigen werk maken. De workshop wordt gegeven door Erwin Blok, die inmiddels over de hele wereld workshops...

Op 9 maart 2024 kun je in Museum Joure een workshop ‘Creatief drukken met stencilmachines’ volgen. Tijdens de workshop ga je aan de slag met stencilmachines van het beroemde merk Gestetner. Eerst experimenteer je met de machines en ’s middags ga je eigen werk maken. De workshop wordt gegeven door Erwin Blok, die inmiddels over de hele wereld workshops stencilen geeft aan kunstenaars en grafici.

De workshop duurt van 10.30 tot 16.30 en kost € 60 inclusief koffie en thee. Je kunt zelf lunch meenemen of een lunchtasje bestellen (€ 10). Voor de workshop hoef je geen ervaring te hebben met stencilmachines. Wel is het handig als je enige ervaring hebt met het mengen van kleur, schilderen of drukken (bv. met linosnede), maar dit is geen noodzaak. Aanmelden kan op www.museumjoure.nl/ambacht.

Creatief stencilen met
Gestetner

De Hongaar David Gestetner was in 1881 de uitvinder van de stencilmachine. Hiermee werd het voor iedereen mogelijk om snel en gemakkelijk afdrukken te maken. De druktechniek werd tot in de jaren 80 veel gebruikt om kopieën te maken. Maar met stencilmachines kun je veel meer: je kunt er eindeloos veel verschillende prints mee maken, door allerlei kleuren en afbeeldingen over elkaar heen te drukken. Zo ontstaat je eigen (kunst)werk.

Erwin Blok

Erwin Blok verzamelt Gestetner stencilmachines, restaureert ze en werkt er veel mee. Met veel plezier experimenteert hij met de mogelijkheden van de prachtige apparaten. En dat blijft niet onopgemerkt: Blok geeft inmiddels over de hele wereld workshops aan kunstenaars, grafici en andere geïnteresseerden.

Serie ‘Kennismaken met een ambacht’

Als ‘museum van het maken’ wil Museum Joure het ambacht en de maakindustrie breed onder de aandacht brengen. Daarom is gestart met een serie ambachtelijke workshops voor volwassenen. De workshop Creatief Stencilen is de tweede in de reeks. De eerste workshop (Vlechten met wilgentenen) was vlot uitverkocht, dus wees er snel bij.

Wanneer:
t/m 9 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 60,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Workshop 'Creatief drukken met stencilmachines'
Museum Joure

Museumstraat 2
8501 CD Joure
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten