Ga naar inhoud
Favorieten 0

Keltische folk van Fling terug in Kloosterkapel Sibrandahûs

Kloosterkapel Sibrandahûs, Sibrandahûs

SIBRANDAHÛS - Op 24 maart 2024 komt een 'oude bekende' van de Kloosterkapel, de Keltische formatie Fling - ditmaal als duo - terug om een optreden te geven in Sibrandahûs. Fling heeft het publiek veroverd met hun prachtige en intieme uitvoeringen...

SIBRANDAHÛS - Op 24 maart 2024 komt een 'oude bekende' van de Kloosterkapel, de Keltische formatie Fling - ditmaal als duo - terug om een optreden te geven in Sibrandahûs.

Fling heeft het publiek veroverd met hun prachtige en intieme uitvoeringen van Ierse traditionele muziek. De muziakanten, diep geworteld in de traditie, weten op vernieuwende wijze de platgetreden paden te ontstijgen met hun eigenzinnige benadering van zowel traditionals als eigen composities.

Na een reeks succesvolle tours langs de Nederlandse theaters, presenteert Fling nu een nieuw en intiem programma, uitgevoerd als ijzersterk duo. Annemarie de Bie wordt beschouwd als een toonaangevende zangeres en getalenteerd multi-instrumentalist, en wordt internationaal geprezen als autoriteit binnen haar genre. Haar krachtige, lyrische en wonderschone zang, gecombineerd met haar beheersing van de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar, zorgen voor een unieke en betoverende ervaring.

Evert Jan 't Hart, een virtuoos op de magische uilleann pipes (Ierse doedelzak), geniet zowel als musicus en bouwer van het instrument grote bekendheid tot ver over de Nederlandse grens. Zijn optredens als solist in onder andere het VPRO-programma 'Vrije Geluiden' en bij 'Podium Witteman' van de NTR hebben deze reputatie bijkans nog versterkt. Naast de uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar en weet met zijn sensitieve muzikaliteit de luisteraar in vervoering te brengen.

Tijdstip
15.30 uur

Entree
12 euro

Informatie of reservering

De concerten in de Kloosterkapel beginnen op zondagmiddag altijd om 15.30 uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. De deuren gaan open om 15.00 uur.

Wanneer:
24 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Keltische folk van Fling terug in Kloosterkapel Sibrandahûs
Kloosterkapel Sibrandahûs

Burdaarderstrjitwei 4
9106 GA Sibrandahûs
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten