Ga naar inhoud
Favorieten 0

Bildtse Aardappelweken 2023

Oude Bildtzijl

De Bildtse Aardappelweken is een een uniek cultureel festival waarin de agrarische sector en kunstenaars elkaar ontmoeten met als thema Foetprint. Van exposities tot theater voorstellingen en workshops tot een onvergetelijke Bietpicknick! Kom je ook?

Van vrijdag 23 juni tot en met zaterdag 8 juli vinden de Bildtse Aardappelweken weer plaats. Dan stellen vier akkerbouwbedrijven hun (schuur)deuren open. De route is langs de Oude- en Nieuwebildtdijk onder Oude Bildtzijl en St. Annaparochie op ’t Bildt.

Dit jaar zal de focus liggen op het proces rondom de aardappelteelt. Het thema van de 2023 editie is dan ook ‘Foetprint: hoe duur(zaam)?’. Daarbij zullen actuele thema’s als duurzaamheid, bodemgezondheid, kringlooplandbouw en techn(olog)ische oplossingen aan bod komen.

Net als tijdens de voorgaande edities wordt er op vier moderne akkerbouwbedrijven kunst tentoongesteld. Met name jonge, startende kunstenaar zullen een podium krijgen. Maar er is ook nieuw werk te zien van kunstenaars die in de drie voorgaande edities hebben meegedaan.

Tijdens de weekenden zullen er extra activiteiten plaatsvinden in de vorm van onder meer poëzievoordrachten, schrijfworkshops en creatieve sessies van kunstenaars die op locatie aan het werk zijn. Traditiegetrouw is er ook weer een theatervoorstelling en tot slot zal er een onvergetelijke Bietpicknick worden georganiseerd. 

Wanneer:
23 juni t/m 8 juli

Hier vind je Bildtse Aardappelweken 2023

Akkerbouwbedrijf Smits
Oudebildtdijk 111
9078 WK Oude Bildtzijl
Plan je route

Toon resultaten