Ga naar inhoud
Favorieten 0

Concert van Fiona van der Marel en Julia Hoorman

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

st.-Jacobiparochie

Zondag 5 februari 2023, concert van Fiona van der Marel ( dwarsfluit) en Julia Hoorman ( pianiste) in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur.

Zondag 5 februari 2023, concert van Fiona van der Marel ( dwarsfluit) en Julia Hoorman ( pianiste) in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur.

Fiona van der Marel studeerde hoofdvak fluit aan het Prins Claus Conservatorium bij Egbert Jan Louwerse, waar ze in 2019 cum laude afstudeerde. Ze nam deel aan (zomer) cursussen van de Nederlandse Fluit Academie, The Scottish International Flute Summer School en the Metropole Academy en volgde masterclasses bij o.a. Jacques Zoon, Emily Beynon, Michael Cox en Wissam Boustany.

Tijdens haar studie liep ze stage bij het Noord Nederlands Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en speelde bij diverse symfonie- en harmonieorkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het NASKA, en het Noordpoolorkest.
Fiona heeft een vaste aanstelling bij het Nootstroom orkest, is productieassistent van Stichting Somer en werkt als musicus en projectleider voor Embrace Nederland. Naast haar werkzaamheden als uitvoerend musicus, werkt ze ook in het (basis) onderwijs voor VRIJDAG (Groningen) en geeft fluitles aan privé studenten en muziekverenigingen.

Curriculum Vitae Julia Hoorman

Julia Hoorman (1995) begon met pianospelen op haar negende bij Debora Prins, docente bij Noordakkoord. In 2008 stond ze in de halve finale in de Doelen in Rotterdam tijdens de Rotterdamse Piano Driedaagse.

In 2010 werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar studeerde ze bij Nata Tsvereli. In 2012 was ze finalist tijdens het Prinses Christina Concours en in 2015 won ze daar de eerste prijs en speelde tijdens de Dag van de Genomineerden in Den Haag.

Vanaf 2014 studeerde ze hoofdvak piano aan het Prins Claus Conservatorium bij Nata Tsvereli en Paul Komen, waar ze in 2018 cum laude afstudeerde.

Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere David Kuijken, Hannes Minnaar en Igor Roma.

In 2018 studeerde ze voor een jaar muziektherapie in Leuven aan het Lemmens Instituut. Hierbij volgende ze ook pianolessen bij Joop Celis.

Vanaf 2019 volgde ze een pre-master en master muziektherapie aan het Artez conservatorium in Enschede, waar ze in 2021 afstudeerde.Entree: € 12,50 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop: aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang ) via

reserveringen@groatekerk.nl 0f T 0518-491792.Wanneer:
t/m 5 februari

Hier vind je Concert van Fiona van der Marel en Julia Hoorman

De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie
Oosteinde 1
9076 PD st.-Jacobiparochie
Plan je route

Toon resultaten