Ga naar inhoud
MAP

Herfstachtige kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Het is weer herfst, de tijd om onder de wol te kruipen, te worden voorgelezen en te breien. Dat kan allemaal deze herfstvakantie in het Fries Landbouwmuseum. Vrijdag 14 oktober t/m vrijdag 21 oktober zijn er allerlei activiteiten in het museum.

Het is weer herfst, de tijd om onder de wol te kruipen, te worden voorgelezen en te breien. Dat kan allemaal deze herfstvakantie in het Fries Landbouwmuseum. Tijdens de coole kidsnacht van vrijdag 14 oktober organiseren we een slaapfeestje in het Fries Landbouwmuseum. Vind je blijven slapen te spannend? Dan hebben we dinsdag 18 oktober t/m vrijdag 21 oktober allerlei activiteiten in het museum. Zo is er natuurlijk ook in de herfstvakantie onze escaperoom ‘Kraak de Kluis’ en is er een theatrale voorstelling over de minotaurus.

Op de website vind je het complete overzicht van activiteiten en alle informatie. Ook kan je je daar aanmelden, want toegang tot de activiteiten is alleen per vooraf gekochte e-ticket.

Slapen

Neem je slaapzak en luchtbed mee en blijf na sluitingstijd in het museum. Natuurlijk gaan we niet alleen slapen, we doen spelletjes, gaan met de zaklamp het museum in en luisteren voor het slapen gaan naar een sterk verhaal. Het slaapfeestje is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Ieder groepje van 1 tot 3 kinderen neemt 1 (groot)ouder of begeleider mee.

Breien

Dinsdag 18 oktober tot en met vrijdag 21 oktober om 11 uur is er een breiworkshop waarbij oma’s je leren breien. Materiaal is aanwezig in het museum en de kosten zijn € 2,50 per kind. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voorlezen

Voor kinderen vanaf 5 jaar is er dinsdag 18 oktober t/m vrijdag 21 oktober om 12 uur en om 2 uur een theatrale voorstelling. Een grote minotaurus van wol komt naar het museum, een monster dat nog het meest lijkt op een grote stier. Maar zijn monsters wel zo eng als dat ze lijken? Moet je ze wel bevechten? Of kan je ook lief zijn voor een monster? Je leert het in het verhaal gebaseerd op de Griekse legende. Tickets zijn € 2,50 per persoon.

Kraak de Kluis

Tenslotte kan je iedere dag tot eind oktober, dus ook tijdens de herfstvakantie een escaperoom doen in het museum. Deze speurtocht met opdrachten over wol en schapen gaat door heel het museum. Heb je alle opdrachten goed, dan kan je de kluis kraken. Lukt jou dit?

Wanneer:
t/m 21 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 1,- (voor kinderen)

Hier vind je Herfstachtige kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie

Adres:
Fries Landbouwmuseum Leeuwarden
Felling 6
8912 CG Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten