Ga naar inhoud
Favorieten 0

Workshop fierljeppen

Fierljeppolder en -museum, Noardburgum

Heb jij altijd al eens een echte Friese sport willen beoefenen? Doe dan mee met de fierljepworkshop in de Fierljeppolder in Noardburgum.

Heb jij altijd al eens een echte Friese sport willen beoefenen? Doe dan mee met de fierljepworkshop in de Fierljeppolder in Noardburgum.

Je hebt hier de ruimte om je vrij te bewegen. Te 'vliegen' in de lucht en (hopelijk) weer droog te landen op je benen. Als dat geen vrijheid is! Ervaar hier het polsstokverspringen, oftewel fierljeppen.

Na een warm welkom door de familie Scherjon krijg je een rondleiding door het naastgelegen fierljepmuseum. Hier leer je meer over de geschiedenis, de ontwikkeling en de toekomst van de typisch Friese sport. Daarna kleed je je om en begint echte werk. Eerst een korte warming-up. Daarna oefen je (droog op het zand) de verschillende onderdelen van de sprong: de insprong, het klimmen en de landing. Afhankelijk van de afstand die je tijdens het oefenen springt, wordt er bepaald wie over welke fierljepschans mag springen. Wist je dat professionele fierljeppers tot wel 11 meter hoogte klimmen in de polsstok?

Gedurende zomervakantie elke donderdagmiddag van 15.30 - 17.00 uur. Kosten € 17,50 p.p. Geschikt voor boven de 14 jaar.

Goed om te weten: voor deze activiteit is een zwemdiploma vereist. Je kunt ter plekke een eigen risicoformulier invullen. Trek (sport)kleren aan die nat mogen worden, een paar oude schoenen en vergeet vooral ook niet een handdoek en droge kleren mee te nemen. Want je weet maar nooit... In de fierljeppolder is er gelegenheid om te douchen.

Deze activiteit is geschikt voor 14+. Voor jongeren kinderen raden we het slootje springen aan. In de zomervakantie elke dinsdagmiddag.

Reserveren is niet verplicht, maar wel fijn.

Alvast een voorproefje zien? Geniet dan van dit filmpje over de fierljeppolder. Eigenaar Hannes Scherjon neemt je mee door de polder, gelegen aan het einde van de wereld.

Wanneer:
13 juli t/m 7 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 17,50 (voor begeleiders)
Toon resultaten