Ga naar inhoud
Favorieten 0

Dag van het kasteel in Park Vijversburg

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Park Vijversburg, Tytsjerk

Kom Pinkstermaandag naar Park Vijversburg en maak kennis met de erflater Age Looxma-Ypeij en zijn gezelschapsdame Helena Mallinckrodt. Loop de wandelroute "Pracht en Praal", ontmoet de kruidendames en speel een spelletje in Villa Vijversburg.

De Dag van het Kasteel staat dit jaar in teken van de verhalen van het personeel en hun levens in dienst van 'hun' heer of mevrouw. In huize Vijversburg speelde met name Helena Mallinckrodt een belangrijke rol. Deze "salonfähige" dame werd door de vrouw des huizes detijds aangesteld als gezelschapsdame. Haar zoon, Age Looxma-Ypeij, was nog niet een geschikte huwelijkskandidate tegen het lijf gelopen. Zou deze mooie dame het hart van haar zoon hebben veroverd?

Ontmoet tijdens deze dag Age Looxma - Ypeij. Hij komt speciaal langs om te zien hoe wij het park onderhouden. Ook Helena Mallinkrodt heeft laten weten dat ze 's middags in het park en in de Villa aanwezig is. Wie weet, laat ze nog iets weten over een mogelijk geheime relatie met Age.

Om een park van 30 hectare te onderhouden, zijn veel werknemers nodig. Het werk gaat altijd door. Zo wordt er deze dag nog hard gewerkt in de Oranjerie en zijn de kruidendams aanwezig. Zij kunnen veel vertellen over het gebruik van kruiden. 

In en rondom de gebouwen kunnen spelletjes van vroeger worden gespeeld en in de theesalon kan er onder toeziend oog van Age thee worden gedronken in de sfeer van weleer. In het oudste gebouwtje van het park, de theekoepel, kan men historische aanpassen en natuurlijk mag een fotomomentje dan niet ontbreken. 

Wanneer:
t/m 29 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,50

Hier vind je Dag van het kasteel in Park Vijversburg
Park Vijversburg

Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk
Plan je route

Toon resultaten