Ga naar inhoud
Favorieten 0

Dans naar de Hemel

St.-Jacobiparochie

Niet horizontaal over het podium, maar verticaal van boven naar beneden! Dansers gebruiken in deze spectaculaire voorstelling de gevel van de Groate Kerk als podium. Freerunners laten je alle hoeken van de kerk zien en uit het orgel knalt muziek!

Op 25 en 26 maart landt de erfgoedparade in St.-Jacobiparochie met de voorstelling Dans naar de Hemel. De Groate Kerk aan Oosteinde 1 wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien. De voorstelling Dans naar de Hemel is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen. 

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in St.Jacobiparochie een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van de Groate Kerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur door de Groate Kerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

Natasja Bode en Suzanne de Bekker, artistiek leiders van Ropes Aligned/ Dans naar de Hemel: “Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in een kerk te brengen.”

Kaarten voor de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar. Alle informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl.

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en erfgoed te activeren.

Wanneer:
25 en 26 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 9,75 (voor kinderen)

Hier vind je Dans naar de Hemel

Adres:
Groate Kerk St.-Jacobiparochie
Oosteinde 1
9079KZ St.-Jacobiparochie
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten