Ga naar inhoud
MAP

De highlights van week 23

Ontdek welke evenementen en activiteiten je deze week echt niet mag missen in Friesland. Onder andere op het programma: verfrissende wandelingen en toffe events en exposities.

oerol

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, Pop-up Performances, Talks, beeldende kunst, wetenschap, onderzoek en (live-)muziek tijdens het Oerol Festival.

Lees meer

Arcadia cultuurtips

 • bosk

  Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. In het wandelende bos gebeurt van alles, het is altijd in beweging. Het speelt met je zintuigen en zorgt dankzij de inzet van honderden vrijwilligers voor een nieuw wortelnetwerk van verbinding. 

  bosk
 • paradys

  Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars. 

 • stroomopwaarts

  Vijf musea in Fryslân werken samen met Tresoar om de geschiedenis van het veenlandschap zichtbaar te maken. Tresoar is het archief voor Friese literatuur in Leeuwarden.

  stroomopwaarts
 • cargo shanghai friesland

  Het rijdende theater is een voormalige koelwagen. Waar eerder diepgevroren goederen werden gestapeld, zit jij straks als toeschouwer. Een tien meter lang raam geeft je zicht op de stad en het voorbijtrekkende landschap om zo beide vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren.

  cargo shanghai friesland
 • gaia

  Een verlichte bol van zeven meter doorsnee laat je de aarde zien zoals ze vanaf de maan zichtbaar is. Gaia is een rondreizend kunstwerk van de Britse kunstenaar Luke Jerram. In de Griekse mythologie is Gaia de personificatie van Moeder Aarde.

  gaia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens