Ga naar inhoud
Favorieten 0

Elfsteden fietsarrangement ‘Zes van de Elf’

• verblijf in één Landhotel in Gaasterland
• met pech-onderweg-service
• logies + ontbijt + diner
• afstand per dag: 65 en 55 km.
2 fietsdagen

Elfsteden fietsarrangement ‘Zes van de Elf’:
Zeer voordelige topvakantie in Zuidwest Friesland!

‘Zes van de Elf’ is een verkorte Elfstedentocht, maar wel een héél mooie en nog hartstikke goedkoop ook. U fietst heerlijk ontspannen op uw eigen of bij Friesland Holland gehuurde luxe fietsen in twee dagen vanuit een prachtig landhotel in Balk (Gaasterland) langs de toppers van Friesland. Dit is een zeer compleet vrijheid-blijheid arrangement, want startdag en fietsdagen naar wens!

U bezoekt water-, winkel- en berenburgstad Sneek met talrijke 17-de eeuwse gebouwen (o.a. de Waterpoort), hout- en molenstad IJlst, de vesting Sloten (het kleinste stadje ter wereld!), Hanzestad Stavoren aan het IJsselmeer (prachtige vergezichten), de oergezellige historische highlight Hindeloopen (het favoriete IJsselmeerstadje van topkok Joop Braakhekke) en monumentenrijk Workum, de stad van Jopie Huisman, de Rembrandt van Friesland.
U heeft alle tijd om al het moois, ook in de vele musea, te bewonderen. Aanraders op het gebied van musea zijn het Scheepvaartmuseum in Sneek, Stêdhûs Sleat in Sloten, het Schaatsmuseum in Hindeloopen en het Jopie Huismanmuseum in Workum.

Twee lussen
U fietst twee lussen vanuit het precies in het midden gelegen Balk, een gezellig oud stadje aan het Slotermeer. Iedere lus bestaat voor de helft uit de Elfsteden fietsroute en de andere helft is een deel van de Friese Meren fietsroute. Dat is dus dubbel genieten!

De keus is aan u!
U verblijft twee nachten op basis van halfpension (2 x ontbijt, 2 x driegangen menu) in het prachtig gelegen herenboerderijhotel Welgelegen in Balk-Harich. U kunt op dag 1, de dag van aankomst, de eerste lus afleggen en op dag 2, de dag tussen twee nachten, de tweede lus fietsen. U moet dan op dag 1 vroeg aankomen, om ca. 10.00 uur, anders komt u tijd te kort. U kunt dan nog niet op uw kamer. De koffers laat u in de auto op het parkeerterrein bij het hotel. ’s Middags, na de eerste ronde, checkt u pas in.

Maar u kunt er ook voor kiezen in de namiddag of avond van dag 1 aan te komen, direct de kamer te betrekken, rustig te dineren en de volgende morgen te starten met fietsen. Als u fietsen heeft gehuurd, dan krijgt u in dit geval de fietsen omstreeks 10.00 uur op dag 2, en fietst die dag de eerste lus. Op dag 3, de laatste dag, de dag van vertrek, fietst u de tweede lus.

Aan iedere nacht gaat een driegangenmenu in het mooie restaurant vooraf en iedere nacht wordt bekroond met een royaal Fries ontbijt ‘in de stal’.    

Kamers en huurfietsen
Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, heeft voor dit arrangement de beschikking over eenvoudige, maar keurige en complete kamers. De nieuwste en lichtste elektrische fietsen met intelligente trapondersteuning en toerfietsen van diverse merken kunt u huren bij Friesland Holland.

Top fietsregio
Zuidwest Friesland is het populairste vakantiegebied van Friesland. De streek is geliefd vanwege zijn ongekende variatie: Elfsteden, de bossen en hoogtes van Gaasterland, machtige meren en meertjes, de voormalige Zuiderzee met prachtige zandstranden en kitesurfers in actie, uitkijkterrassen aan het water, kunst en historie tot ver in de weilanden. Dit gebied is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden die je nergens anders aantreft.  

Ongekende fietsgenoegens voor € 210,- p.p.
Dit driedaagse halfpension-arrangement kost slechts €210,- per persoon op basis van twee personen in een kamer, all-in. De prijs is inclusief pech-onderweg-service, en een uitgebreid routeinformatiepakket en het unieke Fries Vakantiepaspoort dat u na boeking thuis ontvangt. En ook inclusief toeristenbelasting en reserveringskosten!

E-bikes uit het topsegement
Indien u elektrische fietsen bij Friesland Holland huurt, kunt u kiezen uit vele merken en modellen. Op de eerste dag, de dag van aankomst, of de tweede dag, net wat u wilt, krijgt u een e-bike met tekst en uitleg van Friesland Holland’s e-bikespecialist. U gebruikt deze alle dagen. Per persoon wordt per arrangement dus een e-bike verstrekt.
Komt u met z’n tweeën of met z’n vieren, dan kunt u onderweg van fiets wisselen. U kunt dus op twee fietsdagen twee of vier verschillende e-bikes uit de topklasse uitproberen! Mocht u onverhoopt pech krijgen, dan komt Friesland Holland Assistance onmiddellijk in actie en brengt u een nieuwe fiets.
Meer info over de verhuur van luxe e-bikes en toerfietsen door Friesland Holland: www.rentatopbike.nl

Elfsteden fietsarrangement ‘Zes van de Elf’. Zeer voordelige topvakantie in Zuidwest Friesland! Prijs inclusief twee overnachtingen met ontbijt en diner. ‘Zes van de Elf’ is een verkorte Elfstedentocht, maar wel een héél mooie en hartstikke goedkoop!

€ 245.00