It Eilân, Henk Hofstra, tentoonstelling Bestemming Drachten 2018, De Sluisfabriek in Drachten

Ontdek kunst en cultuur in Drachten!

Deze deal is helaas verlopen

Dagarrangement Stadsmarkeringen Bestemming Drachten in samenwerking met Museum Dr8888

Vrijdag 21 september

11.00 – 15.30 uur

Inclusief lunch en vervoer

27,00 € (niet-museumjaarkaarthouders), 19,50 € (museumjaarkaarthouders)

We nodigen u van harte uit om op 21 september mee te gaan op ontdekkingstocht in Drachten. Niet alleen gaat u proeven van de kunst en cultuur die Drachten te bieden heeft, ook voeren kunstenaars u mee naar bijzondere, onontdekte plekken. Gegarandeerd dat u deze kanten van Drachten nog niet kende!

Centraal deze dag staat Bestemming Drachten, het meerjarige kunstprogramma rondom de realisatie van stadsmarkeringen in de vier windrichtingen van Drachten. We starten de dag om 11.00 uur met een ontvangst bij Museum Dr8888. In het auditorium krijgt u een introductie van directeur Paulo Martina over de tentoonstelling Beyond Dada en de Stijl II, waarna u deze zelf kunt bezichtigen. Ontdek in deze tentoonstelling ook een bijzondere verwijzing naar ‘Monument voor Toekomstig Geluk’, de eerste stadsmarkering die dit najaar in het oosten van Drachten wordt opgeleverd.

Na de lunch vertrekken we met de bus naar de karakteristieke Sluisfabriek, het oudste industriële gebouw van Drachten. Hier wordt u ontvangen in de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018. Kunstenaars presenteren hier hun wonderlijke visies voor de toekomst van het Waterfront in het westen van Drachten, een gebied dat momenteel wordt ontwikkeld. Onder andere komen we hier meer te weten over Baggerkolonie Friesland, een kunstwerk van Melle Smets, en dompelt William Speakman ons onder in de Zoetwaterwereld van Drachten. Kunstenaar Yasser Ballemans ontvangt ons in zijn Reisbureau Zonderling en verklapt ons de best bewaarde geheimen van Drachten. Eén kunstwerk ontbreekt in de tentoonstelling: It Eilân van Henk Hofstra. Dit drijvende sculptuureiland, waar menig Drachtster aan meebouwde, dobbert rond in de wateren van Drachten. Op 21 september ligt het aangemeerd en brengen we met de bus een bezoekje op locatie, alwaar Henk Hofstra ons vertelt over zijn kunstwerk.

Na deze inspirerende dag zijn we rond 15.30 uur weer terug in Museum Dr8888.

Dit arrangement is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Bestemming Drachten is een initiatief van de gemeente Smallingerland.
Concept en ontwikkeling: TAAK.
Bestemming Drachten 2018 is onderdeel van de investeringsagenda Drachten - Heerenveen.
Meer informatie: www.bestemmingdrachten.nl of mail: info@taak.me