Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kuiertocht Workum

(3.7 km)

Workum is een karakteristiek stadje, je kijkt je ogen uit als je hier langs de oude huizen loopt. Deze kuiertocht brengt je vanuit het centrum naar het buitengebied. Het pad Tillefonne leidt je over allerlei bruggetjes en smalle paden door de weilanden weer terug naar de binnenstad. Een mooiere entree kun je je bijna niet voorstellen.

Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving, of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen. Een overzicht van alle Kuiertochten vind je hier

Let op: omdat je door de weilanden van boeren loopt, zijn honden helaas niet toegestaan op dit wandelpad (van knooppunt 65 naar 64).

Tip: je kunt deze route makkelijk met de trein bereiken. Het station van Workum ligt op een kilometer van het startpunt.

Dit ga je zien

63
1

Workum (Warkum)

Workum is een heerlijk Elfstedenstadje in Zuidwest Friesland, langgerekt van vorm met helemaal aan de westzijde het IJsselmeerstrand.

Bezoek Workum

Workum (Warkum) Workum Fontein
2

Museum De Waag - Warkums Erfskip

Museum De Waag huist in het oude waaggebouw in het centrum van Workum en vertelt over het Warkums Erfskip: de historie van Workum en omstreken.

Museum De Waag - Warkums Erfskip
3

Gevelstenenmuur

Een origineel initiatief en een prachtige bezienswaardigheid voor Workum is de gevelstenenmuur.

Gevelstenenmuur
4

Sint Gertrudiskerk Workum

De Sint Gertrudiskerk in Workum is een bijzonder monument van laat-gotische kerkenbouw. De kruisvormige opzet en de uitvoering als driebeukige hallenkerk zijn vrij uniek voor Fryslân. Ruimtewerking en lichtinval in het interieur zijn een belevenis.

Sint Gertrudiskerk Workum St. Gertrudiskerk vanuit de lucht
92
65
64
5

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie ..

Jopie Huisman Museum
6

11fountains Workum

Al eeuwen wordt het stadswapen op ‘De Waag’ van Workum ondersteund door twee leeuwen. Ze doen naïef aan en hun theatrale pose prikkelt onze lachlust.

11fountains Workum
63
  • 63
  • 92
  • 65
  • 64
  • 63