Ga naar inhoud
Favorieten 0

Verhalenexpeditie Friesland - Etappe 1

(15.7 km)

Over de dynamiek van het Wad en het leven langs de kust zijn de mooiste verhalen te vertellen. Die verhalen wil Sense of Place ophalen, uitvergroten en vieren. Dat doen ze niet alleen met een reeks kunstwerken langs de gehele Waddenkust, maar ook met allerlei kleinere projecten: overkoepelende verhalenroutes, tijdelijke exposities, ontmoetingen en kleinschalige evenementen.

Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal 
‘Verhalenexpeditie Friesland’ is zo’n overkoepelende route langs de Friese waddenkust. De tweedelige route (west en oost) voert langs verschillende Sense of Place-projecten, maar ook andere bezienswaardigheden en weetjes komen aan bod. De route is zowel op de fiets als met de auto af te leggen. Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal en van slikwerker tot aardappelboer; ontdek al toerend de mooiste verhalen van het Wad.

Dit ga je zien

Startpunt: Grândyk 9
9151 AE Holwerd
1

Wachten op hoog water

“Wachten op hoog water” is een beeld van Jan Ketelaar. Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw.

Wachten op hoog water
18
28
2

Poutsma Staete

Direct aan Werelderfgoed "De Wadden" met uitzicht over de Waddenzee, Ameland en Schiermonnikoog.

Poutsma Staete
33
34
35
3

de Wadloper

Slapen aan de voet van de Waddendijk. Een gastenverblijf direct aan de Waddendijk, met eigen ruime tuin.

de Wadloper
4

Museum 't Fiskershúske

Museum 't Fiskershúske verzamelt en exposeert voorwerpen en bescheiden die betrekking hebben op de oude kustvisserij en het leven van de bewoners van het dubbeldorp Paesens-Moddergat.

Museum 't Fiskershúske
Eindpunt: Fiskerspaad
9142 Moddergat
  • 18
  • 28
  • 33
  • 34
  • 35