Helftstedentocht

5 uren 15 minuten (93,9 km)

Niet schaatsen, maar fietsen langs zes historische Friese steden en dorpen. U fietst langs meren, kliffen, weilanden, over schelpenpaadjes en historische dijken. De meren kanalen, vaarten en sloten markeren het Friese landschap. Deze fietstocht biedt u een verscheidenheid aan vergezichten. De Helftstedentocht voert u over prachtige (toeristische) fietspaden van Zuidwest-Friesland, waaronder het mooiste fietspad van ons land: het Brekkenpaad bij Oudega (swf). Ook komt u op uw route bij Gaastmeer een fietspontje tegen. Dat is nog meer genieten.

Dit ga je zien

Startpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward
Eindpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward

Beschrijving

Startpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward

De route is 89 kilometer in tegenstelling tot de route.nl berekening van 98km Dit komt doordat u bij Workum twee mogelijkheden heeft: de officiele route naar knooppunt 96 voert u langs een kaasboerderij. En daarnaast de pittoreske route naar Hindeloopen (zie ook hieronder bij knooppunt 20).

De tocht is ontworpen tegen de klok in. U kunt de fietstocht in principe overal starten!   Op de Snekerstraat in Bolsward gaat u t/o het Tinq tankstation de Secretaris Haitsmalaan in.

Eindpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward

Kenmerken

Tocht/Route

  • Gemarkeerd: Nee
  • Route typering: Recreatief
  • Route kenmerken: Van A naar A