Ga naar inhoud
Favorieten 0

Over The Passion

Over The Passion

De hoofdrolspelers

De hoofdrolspelers

Religie Friesland

Religie Friesland

The Passion in Harlingen | 6 april 2023

Op 6 april 2023 komt de muzikale paasvertelling 'The Passion' van KRO-NCRV naar Harlingen, Friesland. Ontdek alles over het lijdens- en stervensverhaal van Jezus Christus met De Nieuwe Willemshaven als decor.

the passion 2023

Elk jaar op Witte Donderdag wordt het verhaal over het lijden en sterven van Jezus Christus verteld in de muzikale 'The Passion' van KRO-NCRV. Ieder jaar wordt het live uitgezonden in een andere stad in Nederland en dit jaar is er voor Harlingen gekozen. De live uitzending start om 20:30 uur. De route van de processie wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Meer over dit evenement

Geschiedenis van The Passion

In 2011 vond de eerste editie plaats in Gouda. The Passion verteld het Bijbelse lijdensverhaal van Jezus Christus op een moderne manier in combinatie met hedendaagse popmuziek. Vorig jaar keken er maar liefst 2,2 miljoen mensen naar de live uitzending. Harlingen is de tweede Friese stad die het decor vormt, in 2017 was dat Leeuwarden.

Meer over de geschiedenis

Ontdek de hoofdrolspelers

Jezus - Sinan Eroglu

Jezus - Sinan Eroglu

Judas - Buddy Vedder

Judas - Buddy Vedder

Maria - Marlijn Waardenburg

Maria - Marlijn Waardenburg

Pilates - Dragan Bakema

Pilates - Dragan Bakema

Maria Magdalena - Bertie Wierenga

Maria Magdalena - Bertie Wierenga

Petrus - Ferdi Stofmeel

Petrus - Ferdi Stofmeel

Anita Witzier - Verslaggever

Anita Witzier - Verslaggever

Religie en cultuur in Friesland

Ben je geinteresseerd in religie en cultuur, en zou je een kerk of bezienswaardigheid willen bezoeken in Friesland? Bekijk dan hier het overzicht van alle tsjerken yn Fryslân of ontdek meer cultuur, pelgrimsroutes en staten en stinzen.

staten en stinzen

Verwacht geen enorme kastelen met gouden torentjes in Friesland... daar zijn de Friezen waarschijnlijk te nuchter voor. Toch heeft de Friese adel een behoorlijke stempel gedrukt op het leven in de meest noordelijke provincie. Toerend door Friesland, kom je regelmatig statige huizen en prachtige landgoederen met schitterend aangelegde tuinen tegen. In Friesland worden ze 'staten en stinzen' genoemd.

Ontdek onze staten en stinzen

havenstad Harlingen

Harlingen is de enige zeehavenstad van Friesland waar wind en water de wet uitmaakt. Liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden ontdekken hier de prachtige pakhuizen, geweldige gevels en bijzondere binnenhavens en sfeervolle straatjes.

Ontdek Harlingen
De Walvisfontein spuwt water in de haven van Harlingen