Ga naar inhoud
MAP

Highlights 2022

Arcadia

Bosk | Arcadia

7 mei t/m 14 augustus 2022

Een wandelend woud, dwars door de straten van Leeuwarden. Buurten, pleinen en grachten worden zo een groen podium, met de bomen als coulissen. Geen dag op dezelfde plek, want binnen het programma is geen dag hetzelfde. De metershoge bomen vormen op deze manier 100 dagen lang het decor van verhalen, ontmoetingen en voorstellingen, gemaakt met en voor bewoners. Na hun expeditie zullen de bomen wortelschieten op een nieuwe, vaste plek in de Friese hoofdstad om zo duurzaam te vergroenen. BOSK is een visionair concept van kunstenaar Bruno Doedens (SLeM) en wijlen Joop Mulder (Oerol, Sense of Place).

Tall Ships Races

14 t/m 17 juli 2022

In 2022 ontvangt havenstad Harlingen opnieuw Tall Ships Races. De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten. Het is de enige zeehaven van Friesland en daarom de uitgelezen plek voor dit grootse nautische festijn. Daarnaast heeft de stad aantoonbare ervaring met grote evenementen als de Friese Havendagen en de Visserijdagen. Tijdens het verblijf van Tall Ships Races worden er zowel voor het publiek als voor de crew activiteiten georganiseerd op de kade en op het water.

De Tocht

Oktober 2022

De Tocht vertelt het verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden zij elkaar een belofte: als de Elfstedentocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. De voorstelling vindt plaats in een speciaal gebouwd ijstheater in Leeuwarden met een capaciteit van 1.460 toeschouwers en voorzien van de nieuwste theatertechnieken. Met bewegende tribunes, meteorologische special effects en een immense ijsvloer van 2.500m2 komt de magie van de Elfstedentocht voelbaar tot leven. Voertaal is Nederlands.
 

DOWNLOAD FACTSHEET

DOWNLOAD FACTSHEET

Download hier het factsheet met alle praktische informatie over de belevenissen, accommodaties en highlights van 2021 & 2022.

Paradys | Arcadia

7 mei t/m 14 augustus 2022

Uniek in Friesland én Nederland: het Koninklijke bos Oranjewoud. Voormalige landgoederen, royale parken, een handjevol overgebleven landhuizen en sierlijke waterpartijen vormen samen dit bijzondere gebied. Waar anders is beeldende kunst zo op haar plek, dan hier, omlijst door zoveel moois? Paradys brengt daarom beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld, naar deze unieke locatie. Geniet van hoogwaardige kunst in al haar vormen, terwijl kunst en natuur je bestoken met die ene vraag: wat is de wereld ons waard?

Het verdriet van de Zuiderzee

Half augustus tot eind september 2022

Een indringende muziektheatervoorstelling op een unieke locatie aan de rand van het IJsselmeer.

De voorstelling toont de ecologische gevolgen van de Zuiderzeewerken en de landschapspijn die nog steeds wordt gevoeld. Aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen en dieren die rond de Zuiderzee werkten en leefden worden de gevoelens van heimwee en verlangen naar een verloren zee voelbaar gemaakt.

(Het Verdriet van de Zuiderzee is een productie van Orkater en komt tot stand in samenwerking met Kunstkring Gaasterland).

à la campagne: franse impressionisten naar fries museum

11 februari t/m 17 juli 2022

Een belangrijke collectie Franse impressionisten komt volgend jaar naar Leeuwarden. De tentoonstelling À la campagne! Het Franse licht van Maris tot Monet in het Fries Museum maakt deel uit van de triënnale Arcadia, een initiatief van Leeuwarden-Fryslân 2018. De werken zijn afkomstig uit Museum Boijmans Van Beuningen en zijn van 19 februari tot en met 17 juli 2022 te zien in Leeuwarden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens