Gelukkig in Friesland: ervaar onze geluksmomenten

Friesland belooft je ruimte, rust, vrijheid, cultuur en eigenzinnigheid. Dat maakt Friezen tot de gelukkigste mensen van Nederland. We delen ons geluk graag met anderen. Elke maand zetten we een paar Frieze geluksmomenten in de spotlight en geven we er eentje weg aan de mooiste, grappigste, creatiefste, liefste of meeste eigenzinnige belofte.

Vallende sterren

Vallende sterren

Afgekochte foto's 2019.

© Marcel van Kammen

die schijnen geluk te brengen. Tijdens de nacht van de nacht op 24 oktober kan je op veel plekken in Nederland het donkerste van de nacht beleven. In Friesland bij uitstek in het Lauwersmeergebied en op Terschelling.

WIN

WIN

Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

© Tryntsje Nauta & Heleen Haijtema

Een nacht in Friesland. We beloven een mooie locatie voor je uit te zoeken waar je heerlijk met 2 personen overnacht om tot rust te komen. En je krijgt een dinerbon twv 50,- óf een verrassingspakket Friese producten (in overleg). Wat beloof jij?

Tips van kids

Tips van kids

Kinderen spelen bij het kunstwerk 'Wachten op hoog water' bij Holwerd

We vroegen een aantal gezinnen wat hun favoriete plekjes zijn in Friesland. Inspiratie voor het hele jaar door. Ondekt de geluksmomenten van de locals.

Koele wateren

Koele wateren

© Hannemahuis

In het Hannemahuis hangen veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Te zien tot en met 25 oktober dan verdwijnen ze weer naar het Rijks.

Geluksfontein

Geluksfontein

Beeld van een man met een grote hoorn waar water uit kabbelt met op de achtergrond de Waterpoort van Sneek

© Stephan Balkenhol via 11Fountains

Er zijn elf fonteinen in Friesland die allemaal bijzonder zijn. De fontein ‘Fortuna’ staat in Sneek en nu kan je met een wandelroute de stad echt leren kennen. Vind jij je geluk hier?

Wereldreis

Wereldreis

© Marcel van Kammen

Wat je in de rest van de wereld kan zien, vind je ook in Friesland. Misschien op een wat kleinere schaal, maar we beloven je dat je niet in het vliegtuig hoeft te stappen.