Friesland belooft je de ruimte, hier moet je zijn.

Onze bucketlist met bestemmingen in verre landen kunnen we dit jaar wel vergeten. We gaan op 1,5 meter afstand vreemde culturen opsnuiven in eigen land. Stel een nieuwe bucketlist samen, gewoon mét de toren van Pisa, Venetië en Versailles, maar dan net even anders. We laten je zien hoe leuk het is in Friesland en waar je moet zijn.

Lees hier meer over een coronaproof bezoek aan Friesland.

central park

central park

Fryslân is prachtig. Meren, bossen, heidevelden, je bent van harte welkom in de Friese natuur. Maar op sommige plekken kan het best druk zijn. Daarom hebben we een lijstje met tips voor je gemaakt van minder bekende gebieden. Verborgen pareltjes waar je rust en ruimte vindt. Central Park, eat your heart out! 

tempel

tempel

Dit moderne tempeltje aan de Waddenkust is ontworpen door Ids Willemsma en een ode aan de Friese dijk die ons beschermt tegen de grillen van de zee.

sahara

sahara

Ook dit is Friesland! Ontdek onze uitgestrekte zandvlaktes en zoek je eigen Fata Morgana in het 'Andere Friesland'.

burj-al-arab

burj-al-arab

De Abe Bonnema toren is misschien geen hotel, maar het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is misschiel nog wel indrukwekkender dan zijn Dubaïse grote broer.
 

mont st. michel

mont st. michel

Je wandelt er gewoon heen, want onze terpen hebben geen last van eb en vloed. Droge voeten gegarandeerd dus!

stonehenge

stonehenge

Een écht onontdekt plekje, want zelfs de lokale bevolking kent dit niet altijd. Dit geologische monument rijd je zo voorbij als je niet oplet. Voor de echte ontdekkingsreiziger dus.

Chinese muur

Chinese muur

Niet zichtbaar vanuit de ruimte, maar wel altijd glooiend aan de horizon. De groene streep die langs de kust ligt te wachten op hoog water.

Savanne

Savanne

Blijf eens een nachtje slapen! De zonsondergangen zijn hier onvoorstelbaar mooi. Bekijk ons Instagram kanaal en je zult versteld staan!

Banff National Park

Banff National Park

© E Scheepstra

In Zuidoost Friesland kun je een wel hele bijzondere roadtrip maken! Verbaas je vrienden door op één dag maar liefst vier verschillende landen te bezoeken!