Virtuele museumtours in Friesland tijdens de Corona quarantaine

het fries museum

het fries museum

Het Fries Museum laat via Instagram zoveel mogelijk zien van haar collectie inclusief het verhaal erachter. Ook schoot het Fries Museum Claudy Jongstra te hulp: nu het museum tijdelijk gesloten is vanwege het coronavirus kan Jongstra de komende weken in de grote ontvangsthal van het museum werken. Daar zal zij een tijdelijk atelier inrichten, totdat het Fries Museum weer open gaat. Directeur Kris Callens: "We zijn blij dat we zelfs in deze moeilijke tijden kunnen bijdragen aan de realisatie van nieuwe kunst. Dat Claudy Jongstra als kunstenaar in Fryslân kan werken bij ons in de hal, waar een groot werk van haar permanent te zien is, maakt het een logische plek." 

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof laat via Instagram zoveel mogelijk zien van haar collectie inclusief het verhaal erachter.

Museum Belvedère

Museum Belvedère

Omdat ze op dit moment gesloten zijn, geven ze een virtuele tour via Facebook.

Jopie huisman Museum

Jopie huisman Museum

Omdat ze momenteel gesloten zijn, tonen ze hun werken online.

Eise eisinga planetarium

Eise eisinga planetarium

Virtuele tour door het Planetarium via hun website.

het woudagemaal

het woudagemaal

Beeldbank 5362.

© Marcel van Kammen

Beleef vanuit je woonkamer met een smartphone of tablet het magistrale stoomgemaal uit Lemmer in virtual reality met de 360° app. Terwijl je rondkijkt springen er historische foto’s en informatie in beeld. Je kunt zelfs de binnenkant van alle machines bekijken.

fries scheepvaart museum

fries scheepvaart museum

Bekijk de complete collectie van ruim 25.000 objecten en verhalen uit het museum (inclusief depot) online op de website van het Fries Scheepvaart Museum, goed voor dagenlang ontdekkingsplezier. De allermooisten worden dagelijks op de Facebookpagina van het Fries Scheepvaart Museum gedeeld.