Thús út iten | smaakvolle coronaproof ideeën van de horeca in Friesland

DIY - Thuis Uit Eten

DIY - Thuis Uit Eten

© Post-Plaza
LEEUWARDEN 

Thuis uit eten; elke week een nieuw drie gangen menu van Post-Plaza Hotel & Grand Café. Onze chef Jarst en zijn keukenbrigade hebben alle voorbereidingen voor jou gedaan. Jij hoeft thuis alleen de finishing touch te doen en dan zet je in een handomdraai een fantastisch drie gangen diner op tafel. Bekijk voor de bezorg- en afhaaltijden op onze website. 

De Walrus Thuischef

De Walrus Thuischef

© Walrus

Haal De Walrus in Huis! Onze chefs maken een bijzonder 3- of 4-gangen diner (€27,50/32,50 pp) voor jou, die je thuis alleen hoeft af te maken. Je hebt per gang enkele heerlijke keuzes in de gerechten. Natuurlijk krijg je van ons de instructies hoe je de gerechten klaarmaakt in de oven of de pan. Wij hebben al het voorwerk al gedaan… jij doet de finishing touch!

Hert foar horeca

Hert foar horeca

© Hert foar horeca

Vanuit alle Friese brouwers willen we de Friese horeca ondersteunen. Er is een unieke supportbox met 24 bieren samengesteld. De netto opbrengst gaat naar de horeca.

Milans Platters

Milans Platters

© Milans Platters
LEEUWARDEN

Echt even iets anders dan normaal, maar toch een goede maaltijd? Ontzorg en verwen jezelf met een heerlijke maaltijd vervangende Platter. Deze word bezorgd en weer opgehaald. 

Pop-Up Wineshop

Pop-Up Wineshop

© Restaurant élevé
LEEUWARDEN

Wijnliefhebbers kunnen voortaan gewoon thuis genieten van wijnen die wij schenken in Restaurant élevé. Dag in dag uit staat de crew van Restaurant élevé voor je klaar zodat jij kan genieten van een culinaire avond. Ook nu, wanneer ons restaurant de deuren tijdelijk moet sluiten, willen we ervoor zorgen dat je gewoon thuis gewoon kunt genieten. Met een wisselend aanbod kies je voor een wijn die door onze Maître – Sommelier Afif Boughammoura is uitgekozen.

Zuiver TASTINGS

Zuiver TASTINGS

VLIELAND

Bestel bij Zuiver een selectie van kleine gerechten aangevuld met heerlijke wijn, kaviaar of oesters als take away! Voor 13:00 bestellen is ophalen tussen 16:00 en 17:00 op donderdag t/m zondag.

Stamppot To GO

Stamppot To GO

© Eetcafe de Lutine
VLIELAND

De badgasten en natuurlijk de bewoners van ons prachtige eiland Vlieland kunnen bij eetcafe De Lutine heerlijke verse stamppotten op halen en voor de liefhebben hebben we onze welbekende en verse Kibbelingen To go. Nu de Horeca op de veerdienst niet meer open zijn kunnen de badgasten vlak voor dat ze de boot op gaan een heerlijke stamppot mee nemen Smullen op de Boot.

De Dikke Borrelbox, De Dikke Grabbeltas en de Dikke Bierproeverij

De Dikke Borrelbox, De Dikke Grabbeltas en de Dikke Bierproeverij

© De Dikke van Dale Leeuwarden
LEEUWARDEN

De Dikke van Dale is begonnen met thuisbezorgen! Ze bieden drie verschillende pakketten aan. Het eerste pakket is De Dikke Borrelbox voor €17,50 per persoon. Het tweede pakket is De Dikke Bierproeverij voor €23,95 per persoon. Het derde pakket is De Dikke Grabbeltas €24,95. Kijk voor meer informatie over de pakketten op de website van De Dikke van Dale.

stek, leeuwarden

stek, leeuwarden

Beeldbank 5035.

© Theo de Witte
LEEUWARDEN

Stek is dagelijks van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor afhaal en bezorging. Bel 058 2037 337 om je bestelling door te geven. Deze wordt binnen Leeuwarden bezorgd, maar je kunt ook afhalen aan het luik. American pancakes, acaï bowls, wraps, koffies to go; Stek heeft het allemaal!

De Leyen keeps rolling

De Leyen keeps rolling

© De Leyen
ROTTEVALLE

Paviljoen De Leyen in Rottevalle komt met een wekelijks wisselend familiemenu, onder het motto ‘De Leyen keeps rolling’. 

Speelbos Sparjebird

Speelbos Sparjebird

HEMRIK

Een lekkere lunchbox to go met sandwich en brownies perfect voor wandelaars om in het bos op te eten. 

De Watersport, Woudsend

De Watersport, Woudsend

WOUDSEND

De Watersport komt iedere week met een nieuw bezorgmenu. Van vrijdag tot en met zondag kun je tussen 17:00 en 20:00 uur bestellen. De Watersport komt het vervolgens gratis bij je thuis bezorgen. Bestellen kan via 0514-591270 of via Whatsapp 0618200836.

gerookte zalm van foodvans

gerookte zalm van foodvans

DOKKUM

Foodvans, dé foodtruck uit Dokkum, rookt zalm op bestelling! In hun eigen roker roken ze volgens eigen recept heerlijke zalm. Na het rookproces wordt de zalm vacuüm verpakt en is het ongeopend in vacuüm 2 tot 3 weken houdbaar in de koelkast. Bestellen kan via 06 -51504956. Je kunt de zalm afhalen, maar ze bezorgen ook. In Dokkum gratis en buiten Dokkum (afhankelijk van de afstand) vragen ze een vergoeding van €2,50. 

homemade friet

homemade friet

HARLINGEN

Foodtruck VET...Homemade Friet maakt de heerlijkste patat. Wat dacht je van een frietje runderstoof of een oosters frietje met gemarineerde kippendij? Het water loopt ons in de mond! Ze hebben een kleine webshop geopend, zodat jij deze heerlijke friet kan bestellen. Vrijdag t/m maandag bezorgen ze in Harlingen, Midlum, Wijnaldum en Kimswerd.

de fryske

de fryske

FRIESLAND

Friese lokale producten vinden nauwelijks afzet in deze tijd. Tijd om de handen ineen te slaan, dacht De Fryske. Een samenwerking tussen De Fryske, Tusken Bosk en Mar, Kempenaer, Sweachster Aengus en Kâld Kletske is geboren. Bestel een heerlijk borrelpakket of een worst- en kaaspakket en steun deze lokale ondernemers. Voor een ander bestellen kan natuurlijk ook!

De Borrelbox

De Borrelbox

FRIESLAND

Studenten van NHL Stenden International Hospitality Management bedachten De Borrelbox. Door De Borrelbox te bestellen zorg je ervoor dat mooie en nog bruikbare producten een bestemming krijgen én je helpt lokale Friese ondernemers die het zwaar hebben tijdens deze coronacrisis. Win-win! De Box is geschikt voor 2 personen en bevat telkens wisselende producten van lokale ondernemers.

Brasserie E&D

Brasserie E&D

BOLSWARD

Brasserie E&D in Bolsward is dagelijks geopend voor bezorging van 17:00 tot 20:00 uur. Ze hebben een speciaal bezorgmenu, maar bestellen van de gewone menukaart kan ook: even bellen met Edwin, want alles is mogelijk! Bestellen kan via 0515-576406 of 06-23443869. E&D bezorgt gratis in en rondom Bolsward.

tapas voor thuis

tapas voor thuis

FRIESLAND

Tapas voor thuis! Pata Negra Tapas heeft een afhaalsysteem opgezet, zodat je thuis kan genieten van hun heerlijke tapas. Bestel en betaal online via de menukaart van jouw vestiging naar keuze, dan kun je woensdag t/m zondag tussen 17:00 en 20:00 uur jouw bestelling afhalen of laten bezorgen. Pata Negra heeft vestigingen in Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen.

de mallemok, sloten eo

de mallemok, sloten eo

SLOTEN

Bij De Mallemok kun je van donderdag t/m zondag vanaf 17:00 uur eten afhalen of laten bezorgen. Wat een lekkers hebben ze! Een biologische runderhamburger van de Graasboerderij uit Sondel of malse spareribs van hun eigen BBQ smoker bijvoorbeeld. Bestellen kan via hun webshop tot 20:00 uur, bezorging/afhaal tot 21:00 uur. De Mallemok bezorgt in Sloten, Wijckel, Balk, Tjerkgaast, Sondel en Harich.

het raadsel van de wadden

het raadsel van de wadden

ANJUM

Het Raadsel van de Wadden komt met een Drive-in afhaalmenu! Nood breekt wet! Hoe werkt dit? Je geeft je bestelling bij voorkeur door via WhatsApp of telefonisch (+31 (0)6 12 06 93 80) en vermeldt het kenteken van de auto. Je wacht in de auto bij het restaurant op de aangewezen parkeerplek en zij brengen de bestelling bij de auto. Betalen kan met pin of ze sturen een Tikkie.

take away tapas

take away tapas

DOKKUM

Vanaf donderdag 15 oktober kun je bij Zelle terecht voor afhaal. Heerlijke warme tapas in een tas! Reserveer een tas voor 16.00 uur en je kunt hem ophalen tussen 17.00 en 19.00 uur. Reserveren kan via reserveren@barzelle.nl of via 06-28083634.

Steenovenpizza's

Steenovenpizza's

LEEUWARDEN

Pitch en Putt Leeuwarden bakt pizza’s  in hun eigen gemaakte steenoven. De ingedriënten komen deels uit hun eigen tuin, De Friese Tuin. De pizza’s kosten €9 per stuk, waarvan €1 wordt gedoneerd aan de Voedselbank. Donderdag, vrijdag en zaterdag te bestellen via 058-2889666. Afhalen kan tussen 17:00 en 20:00 op de Noarder Stienplaat 3.

de bionier

de bionier

De haven van Terschelling

© Hans Jellema
TERSCHELLING

Even bellen om je biologische boodschappen door te geven en vervolgens komt De Bionier deze gratis aan huis brengen, hoe handig! Omdat de aanloop in de winkel wat minder is, hebben ze geen maaltijden liggen, maar koken ze op bestelling. De Bionier draagt graag een steentje bij aan je weerstand en daarom gebruiken ze lekker veelgroente en volkoren producten. En alles is biologisch!

3-gangenservice

3-gangenservice

TERHERNE

't Schippershuis gaat de komende weken maaltijden bezorgen op vrijdag, zaterdag en zondag (afhalen is ook mogelijk). Bestel een heerlijk 3-gangenmenu of stel zelf je menu samen. Bestellen doe je via Whatsapp: 0611113810. Betalen gaat gemakkelijk en contactloos met een Tikkie.

lokaal 55

lokaal 55

SNEEK

Lokaal 55 heeft niet stilgezeten! Ze hebben hard gewerkt aan een webshop, zodat je vanuit je luie stoel kunt bestellen en tóch kan genieten van het lekkere eten van Lokaal 55. Heerlijke patisserie voor bij de koffie, pizza, goede wijnen en meer!

pizza in workum

pizza in workum

WORKUM

Normaal gesproken bakken ze, vanuit hun foodtruck, pizza's op locatie, maar nu bezorgt Pizza met Pazzi op donderdagen en vrijdagen in Workum ook aan huis! Bestel voor 17:00 uur via Whatsapp op 06-10549765, betaal met een Tikkie en zij zorgen ervoor dat de pizza op de afgesproken tijd geleverd wordt. Afhalen kan ook.

vitamientjes!

vitamientjes!

FRIESLAND

Vitamine Bo bezorgde al smoothies op de werkvloer, maar sinds kort ook bij jou thuis!  Bestel deze heerlijke 'flessenpost' in hun webshop!

Bekijk hier nóg meer originele horeca initiatieven in Friesland

fine (home) dining

fine (home) dining

© Margo Brodowicz via Pixabay
WOLVEGA

Restaurant Smink in Wolvega is gestart met een @HOME menu. Topkwaliteit eten, maar dan thuis! Alles wordt veilig verpakt, koud geleverd en hoeft thuis alleen opgewarmd te worden. Bestellen kan via hun eigen @HOME webshop:

koffiebar knus in dokkum

koffiebar knus in dokkum

DOKKUM

Bij koffiebar Knus kun je normaalgesproken koffie drinken, lekker eten, borrelen of een feestje geven. Dat kan nu niet meer, maar wat nog wel kan zijn de heerlijke koffie en taartjes to go afhalen. Dit kan elke dag tussen 12:00 en 17:00. Ook kun je een ontbijtje laten bezorgen op vrijdag, zaterdag en zondag.

de voedseldoos

de voedseldoos

© Damien Kuhn via Pixabay
FRIESLAND

Een aan huis bezorgde doos met lokaal voedsel. In De Voedseldoos zitten producten van boeren uit Noord-Nederland.

drijf-thru

drijf-thru

Sloep vaart door Nationaal Park de Alde Feanen

WESTHEM

Ben je aan het varen en heb je trek? Haal dan bij de Pollepleats een lunch of borrel pakket aan de waterkant. 

de handen ineen

de handen ineen

© Fabrizio Magoni via Pixabay
DRACHTEN

Restaurant Lyf's & Restaurant Fidèle slaan de handen in één! Vanaf vrijdag 20 maart: afhaal- en bezorgdienst. Verschillende lunchopties vanaf 7,50. Daarnaast kun je voor het diner kiezen voor een 3 of 4 gangenmenu, desgewenst met een lekkere fles wijn.

3 gangenmenu 37,50,
4 gangenmenu 41,50
Fles wijn (rood/wit) 24,50.

Je kunt het menu bij Restaurant Lyf's afhalen van 16.00 tot 20.00 uur, ook bezorgen ze, dit kan tot 21.30 uur. De lunch kun je afhalen van 12.00 tot 14.00 uur en de lunchbestellingen kunnen ze ook bezorgen. In de gemeenten Opsterland en Smallingerland is bezorging gratis, hierbuiten zijn bezorgkosten in overleg.

menu aan de kade

menu aan de kade

WOUDSEND

Omke Jan komt met een "menu aan de kade". Kom met boot, fiets of te voet naar de kade en haal wat lekkers to go. Een broodje pulled pork, een broodje beenham, een aspergesoepje, roomijs, koffie en meer. De ingrediënten komen zo veel mogelijk van de boeren uit hun omgeving. Vanaf 12:00 uur geopend.

heerlijke pakketten

heerlijke pakketten

MAKKUM

Strandhuys Makkum komt naar je toe! Toch nog een online vrijdagmiddagborrel? Een jarige collega verrassen? Of gewoon lekker voor jezelf? Strandhuys Makkum heeft allerlei pakketten samengesteld, zoals een vitaminepakket, een borrelpakket of een verjaardagspakket, om thuis van te genieten. Ze hebben zelfs een Koningsbox met lekkere oranjesoezen! De pakketten zijn te bestellen via 0515 - 238 222.

la fontaine

la fontaine

HEERENVEEN

Lunchroom La Fontaine heeft een speciaal afhaal- en bezorgmenu ontwikkeld zodat iedereen alsnog van hun gerechten kunt genieten. Donderdag t/m zondag tussen 12:00 en 20:00 uur kun je van deze menukaart bestellen. Bestellen kan telefonisch (0513-683950) of via whatsapp (06-83566903) tot 16:00 uur. Betalingen gaan via een tikkie of pin en bezorgen kan in overleg.

drijvend proefverlof

drijvend proefverlof

LEEUWARDEN

Kom in je bootje langs drijven bij de Drijf Thru van Proefverlof en pak een lekker bitterballetje of koffietje mee! Elke donderdag t/m zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur en betalen kan alleen met pin. No worries, je kunt ook gewoon langswandelen voor iets lekkers to go als je geen bootje hebt.

It Polderhûs

It Polderhûs

DE VEENHOOP

Bonnie en Herma Sikkes van restaurant it Polderhûs op de Veenhoop gaan o.a. de gebakken paling van Ale de Jager, van Iel en mear uit Reduzum verkopen. Op de website lees je hoe het werkt en vind je de menukaart.  

hello oostergoo box

hello oostergoo box

GROU

Hotel Oostergoo heeft in samenwerking met chefkok Albert Kooy de Hello Oostergoo Box in het leven geroepen. Om de tijd hebben ze een nieuwe box, dus houd hun Instagrampagina in de gaten voor het aanbod. Bestellen kan via Whatsapp 06-52300219 en betalen via een Tikkie. Bezorging in Grou is gratis, Jirnsum en Akkrum kost 2,50.

HET PAVILJOEN

HET PAVILJOEN

DOKKUM

Zin in sushi? Bestel sushi online of via Whatsapp bij Het Paviljoen. Bezorgen in Dokkum is gratis, maar je mag ook afhalen. Bezorging in omliggende dorpen in overleg.

Onder de Linden

Onder de Linden

SNEEK

Onder de Linden heeft elke week weer een menu voor hun thuisrestaurant. Ze zijn geopend van vrijdag tot zondag en bezorgen in Sneek. Bestellen kan via hun website.

by-kees

by-kees

HEERENVEEN

BY-KEES blijft bezorgen van 12:00 tot 19:00 uur van dinsdag tot en met zaterdag. Wel met een aangepaste kaart. Graag even bellen of kom langs om af te halen.

waar kan ik afhalen?

waar kan ik afhalen?

Dat lees je gemakkelijk op waarkanikafhalen.nl!

biertje?

biertje?

HARLINGEN

Het Brouwdok in Harlingen bezorgt nu bier aan huis, alvorens jij hebt besteld via Whatsapp. Uiteraard contactloos. Hoe handig?

lekker bakkie koffie

lekker bakkie koffie

LEEUWARDEN

Thuiskomen met een lekker kopje koffie van het Douwe Egberts café in Leeuwarden. Plaats je bestelling via de bestelzuil en je koffie, thee of lekkers wordt binnen enkele minuten contactloos buiten bezorgd! (Hoef je de deur niet uit? Dan kun je in Leeuwarden natuurlijk ook gewoon gebruikmaken van Thuisbezorgd!

foodbrothers

foodbrothers

Feanwâlden

Foodbrothers maakt in hun foodtruck de lekkerste hotdogs op evenementen en festivals. Nu dat niet meer gaat hebben de brothers een webshop geopend. Hier bestel je een heerlijk vleespakket van hun slager Dantuma of een zelfgemaakte droge worst: de Sterke Jerke. En psst, deze is ook verkrijgbaar in het "lockdown-formaat" van 150 cm. Hoef je de deur niet meer uit!

brouwerij dockum

brouwerij dockum

DOKKUM

Brouwerij Dockum is een thuisservice gestart: ze komen hun heerlijke gerechten en lekkere bieren bij je thuis brengen. Wat dacht je van een Dronken Kip en een Bieramisu met een lekkere Kâld Kletske? 

foodbar picknickers

foodbar picknickers

TERHERNE

Ook foodbar Picknickers in Terherne heeft hard gewerkt aan een webshop. Bestel vanaf nu online! In de shop vind je onder andere salades, lunchboxen, wijn proefpakketten, poké bowls, aardbeien meringues en meer!