Ga naar inhoud
MAP

Thús út iten | smaakvolle ideeën van de horeca in Friesland

Pop-Up Wineshop

Pop-Up Wineshop
LEEUWARDEN

Wijnliefhebbers kunnen voortaan gewoon thuis genieten van wijnen die wij schenken in Restaurant élevé. Dag in dag uit staat de crew van Restaurant élevé voor je klaar zodat jij kan genieten van een culinaire avond. Ook nu, wanneer ons restaurant de deuren tijdelijk moet sluiten, willen we ervoor zorgen dat je gewoon thuis gewoon kunt genieten. Met een wisselend aanbod kies je voor een wijn die door onze Maître – Sommelier Afif Boughammoura is uitgekozen.

Milans Platters

Milans Platters
LEEUWARDEN

Echt even iets anders dan normaal, maar toch een goede maaltijd? Ontzorg en verwen jezelf met een heerlijke maaltijd vervangende Platter. Deze word bezorgd en weer opgehaald. 

Zuiver TASTINGS

Zuiver TASTINGS
VLIELAND

Bestel bij Zuiver een selectie van kleine gerechten aangevuld met heerlijke wijn, kaviaar of oesters als take away! Voor 13:00 bestellen is ophalen tussen 16:00 en 17:00 op donderdag t/m zondag.

stek, leeuwarden

stek, leeuwarden Beeldbank 5035.
LEEUWARDEN

Stek is geopend voor afhaal en bezorging. Bel 058 2037 337 om je bestelling door te geven. Deze wordt binnen Leeuwarden bezorgd, maar je kunt ook afhalen aan het luik. American pancakes, acaï bowls, wraps, koffies to go; Stek heeft het allemaal!

De Watersport, Woudsend

De Watersport, Woudsend
WOUDSEND

De Watersport komt iedere week met een nieuw bezorgmenu. Van vrijdag tot en met zondag kun je tussen 17:00 en 20:00 uur bestellen. De Watersport komt het vervolgens gratis bij je thuis bezorgen. Bestellen kan via 0514-591270 of via Whatsapp 0618200836.

homemade friet

homemade friet
HARLINGEN

Foodtruck VET...Homemade Friet maakt de heerlijkste patat. Wat dacht je van een frietje runderstoof of een oosters frietje met gemarineerde kippendij? Het water loopt ons in de mond! Ze hebben een kleine webshop geopend, zodat jij deze heerlijke friet kan bestellen. Vrijdag t/m maandag bezorgen ze in Harlingen, Midlum, Wijnaldum en Kimswerd.

de fryske

de fryske
FRIESLAND

Friese lokale producten vinden nauwelijks afzet in deze tijd. Tijd om de handen ineen te slaan, dacht De Fryske. Een samenwerking tussen De Fryske, Tusken Bosk en Mar, Kempenaer, Sweachster Aengus en Kâld Kletske is geboren. Bestel een heerlijk borrelpakket of een worst- en kaaspakket en steun deze lokale ondernemers. Voor een ander bestellen kan natuurlijk ook!

De Borrelbox

De Borrelbox
FRIESLAND

Studenten van NHL Stenden International Hospitality Management bedachten De Borrelbox. Door De Borrelbox te bestellen zorg je ervoor dat mooie en nog bruikbare producten een bestemming krijgen én je helpt lokale Friese ondernemers die het zwaar hebben tijdens deze coronacrisis. Win-win! De Box is geschikt voor 2 personen en bevat telkens wisselende producten van lokale ondernemers.

tapas voor thuis

tapas voor thuis
FRIESLAND

Tapas voor thuis! Pata Negra Tapas heeft een afhaalsysteem opgezet, zodat je thuis kan genieten van hun heerlijke tapas. Bestel en betaal online via de menukaart van jouw vestiging naar keuze, dan kun je woensdag t/m zondag tussen 17:00 en 20:00 uur jouw bestelling afhalen of laten bezorgen. Pata Negra heeft vestigingen in Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen.

pizza in workum

pizza in workum
WORKUM

Normaal gesproken bakken ze, vanuit hun foodtruck, pizza's op locatie, maar nu bezorgt Pizza met Pazzi op donderdagen en vrijdagen in Workum ook aan huis! Bestel voor 17:00 uur via Whatsapp op 06-10549765, betaal met een Tikkie en zij zorgen ervoor dat de pizza op de afgesproken tijd geleverd wordt. Afhalen kan ook.

vitamientjes!

vitamientjes!
FRIESLAND

Vitamine Bo bezorgde al smoothies op de werkvloer, maar sinds kort ook bij jou thuis!  Bestel deze heerlijke 'flessenpost' in hun webshop!

Bekijk hier nóg meer originele horeca initiatieven in Friesland

fine (home) dining

fine (home) dining
WOLVEGA

Restaurant Smink in Wolvega is gestart met een @HOME menu. Topkwaliteit eten, maar dan thuis! Alles wordt veilig verpakt, koud geleverd en hoeft thuis alleen opgewarmd te worden. Bestellen kan via hun eigen @HOME webshop:

koffiebar knus in dokkum

koffiebar knus in dokkum
DOKKUM

Bij koffiebar Knus kun je normaalgesproken koffie drinken, lekker eten, borrelen of een feestje geven. Dat kan nu niet meer, maar wat nog wel kan zijn de heerlijke koffie en taartjes to go afhalen.

de voedseldoos

de voedseldoos
FRIESLAND

Een aan huis bezorgde doos met lokaal voedsel. In De Voedseldoos zitten producten van boeren uit Noord-Nederland.

la fontaine

la fontaine
HEERENVEEN

Lunchroom La Fontaine heeft een speciaal afhaal- en bezorgmenu ontwikkeld zodat iedereen alsnog van hun gerechten kunt genieten. Donderdag t/m zondag tussen 12:00 en 20:00 uur kun je van deze menukaart bestellen. Bestellen kan telefonisch (0513-683950) of via whatsapp (06-83566903) tot 16:00 uur. Betalingen gaan via een tikkie of pin en bezorgen kan in overleg.

by-kees

by-kees
HEERENVEEN

BY-KEES blijft bezorgen van 12:00 tot 19:00 uur van dinsdag tot en met zaterdag. Wel met een aangepaste kaart. Graag even bellen of kom langs om af te halen.

waar kan ik afhalen?

waar kan ik afhalen?

Dat lees je gemakkelijk op waarkanikafhalen.nl!

brouwerij dockum

brouwerij dockum
DOKKUM

Brouwerij Dockum is een thuisservice gestart: ze komen hun heerlijke gerechten en lekkere bieren bij je thuis brengen. Wat dacht je van een Dronken Kip en een Bieramisu met een lekkere Kâld Kletske? 

foodbar picknickers

foodbar picknickers
TERHERNE

Ook foodbar Picknickers in Terherne heeft hard gewerkt aan een webshop. Bestel vanaf nu online! In de shop vind je onder andere salades, lunchboxen, wijn proefpakketten, poké bowls, aardbeien meringues en meer! 

artisante

artisante
DOKKUM

Iedere woensdag t/m zondag van 12:00 tot 16:00 uur is het mogelijk om lunch af te halen bij het speciale loket van Artisante. Van 16:00 tot 20:00 uur is het afhaalloket geopend voor diner. Bestellen kan via 06-51308662. 

dielshûs

dielshûs
WOMMELS

Bij Partycentrum It Dielshûs zijn even geen feestjes meer. Wel hebben ze een wekelijks wisselend afhaalmenu bedacht om zo toch nog een klein feestje bij jou thuis te creëren! Iedere maandag worden de nieuwe gerechten bekend gemaakt. Bestellen kan t/m donderdag en afhalen is op zaterdag. It Dielhûs bereidt het voor, je hoeft het zelf alleen nog op te warmen of af te bakken in de oven.

Buur sneek

Buur sneek
SNEEK

Op zondag kun je genieten van de heerlijke zelf gemaakte taartjes van Buur. Want daar staat de Pop-up taartenbar buiten voor je klaar. Kun jij kiezen tussen al deze verschillende lekkernijen? En de koffie to go krijg je er met korting bij! Ook hebben ze elke week een andere afhaal-daghap!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens