Ga naar inhoud
MAP

Beleef de Friese musea vanuit huis

het fries museum

het fries museum

Het Fries Museum laat via Instagram zoveel mogelijk zien van haar collectie inclusief het verhaal erachter. Ook geven ze elke woensdagmiddag om 15.00 uur live rondleidingen op Facebook.

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof laat via Instagram zoveel mogelijk zien van haar collectie inclusief het verhaal erachter.

Museum Belvedère

Museum Belvedère Zat bij persbericht over VR tour tijdens Coronacrisis.

Omdat ze op dit moment gesloten zijn, geven ze een virtuele tour via Facebook en de website.

huidhonger

huidhonger

De tentoonstelling Huidhonger, te zien in het Karmelklooster in Drachten, is na verlenging voortijdig stopgezet vanwege het Coronavirus. Juist in een tijd waarin er Huidhonger is, nu mensen elkaar niet meer mogen aanraken. Daarom heeft het klooster besloten de tentoonstelling online te zetten, zodat mensen het alsnog kunnen bezichtigen.

fries verzetsmuseum

fries verzetsmuseum

Het Fries Verzetsmuseum verzamelt activiteiten en objecten uit haar collectie, zodat je vanuit huis betrokken kunt zijn bij de indrukwekkende verhalen van het museum. Leer meer over de oorlog middels de verhalenboekjes en vul daarna de vragenlijsten in om jouw kennis te testen!

Jopie huisman Museum

Jopie huisman Museum

Omdat ze momenteel gesloten zijn, tonen ze hun werken online.

Eise eisinga planetarium

Eise eisinga planetarium

Virtuele tour door het Planetarium via hun website.

het woudagemaal

het woudagemaal Beeldbank 5362.

Beleef vanuit je woonkamer met een smartphone of tablet het magistrale stoomgemaal uit Lemmer in virtual reality met de 360° app. Terwijl je rondkijkt springen er historische foto’s en informatie in beeld. Je kunt zelfs de binnenkant van alle machines bekijken.

fries scheepvaart museum

fries scheepvaart museum

Bekijk de complete collectie van ruim 25.000 objecten en verhalen uit het museum (inclusief depot) online op de website van het Fries Scheepvaart Museum, goed voor dagenlang ontdekkingsplezier. De allermooisten worden dagelijks op de Facebookpagina van het Fries Scheepvaart Museum gedeeld.

natuurmuseum fryslân

natuurmuseum fryslân BB 83

De tentoonstelling GIF is op dit moment helaas niet in het museum zelf te bezoeken, maar ze houden ons gelukkig online op de hoogte. Met levende dieren in huis gebeurt er namelijk altijd wel wat! Elke dag komt dierenverzorger Jerome langs en het is elke keer een verrassing wat hij aantreft… 

bonus: zeehondencentrum pieterburen

bonus: zeehondencentrum pieterburen

Oké, we weten dat het niet in Friesland ligt, maar dit willen we je niet onthouden! Zeehondencentrum Pieterburen neemt je elke dag live via Facebook mee in het reilen en zeilen van de organisatie. Kijk mee hoe de zeehondjes gevoerd worden of volg een live vrijlating! Tijdens de livestreams kun je al je vragen stellen aan de dierenverzorgers van Pieterburen.

tresoar

tresoar

Tresoar Treast Telefyzje. Elke maandag en vrijdagavond om 20:00 uur plaatst Tresoar op tresoar.frl, Facebook en Instagram een video waarin de kijker iets leert over onderwerpen zoals Friese literatuur en kunst, bijzondere archiefstukken enzovoort. Een stukje troost door Friesland wat dichter bij de mensen te brengen. Daarnaast vraagt Tresoar aan jou wat je wil zien of weten, dus heb je een prangende vraag of een interessant onderwerp? Laat het ze dan weten via info@tresoar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens