Ga naar inhoud
Favorieten 0

Fryslân yn ferbining: Initiatieven in Friesland

Ook in Fryslân merken we de gevolgen van de coronacrisis. Wellicht heb je behoefte aan contact of kun je praktische zaken zoals boodschappen of de hond uitlaten niet meer doen. Gelukkig zet de Fryske mienskip zich ook in deze onzekere tijd voor elkaar in!

Heb je hulp nodig? Er zijn veel organisaties die je met allerhande zaken kunnen helpen, je vindt ze op deze pagina.

Fryslân yn Ferbining is een initiatief van de provincie Fryslân en biedt een podium aan initiatieven die een bijdragen leveren aan de leefbaarheid in Fryslân in tijden van Corona. Met de campagne willen we aandacht geven aan alle mooie initiatieven, regelingen en activiteiten die op dit moment worden ontwikkeld in Fryslan.

Coronamaatregelen in alle (streek)talen van Fryslân.

Coronamaatregelen in alle (streek)talen van Fryslân.

Informatie is van groot belang in de coronacrisis. Taal is hierbij een belangrijk instrument om burgers te informeren over wat er speelt. In onze tweetalige provincie kan dat in het Fries of Nederlands, maar ook in een andere streektaal die onze provincie rijk is. De taal die je dagelijks thuis spreekt en goed verstaat.

Ik zoek hulp

Ik zoek hulp

Fryslân yn ferbining helpt je bij het vinden van de juiste organisaties. Op deze pagina staat een aantal organisaties per gemeente op een rij.

Neem gerust contact met ze op.
Gewoon via de telefoon.
Zij helpen u graag!

heel friesland belt

heel friesland belt

Als stichting strijden we tegen eenzaamheid onder onze ouderen, en hopen dat heel Friesland met ons meestrijdt door simpelweg een telefoontje te plegen!

Ben jij of ken jij iemand die behoefte heeft aan contact in deze turbulente tijden of wil je meedoel met #heelfrieslandbelt? Vul het contactformulier in, dan koppelt Kearn de telefoonnummers. Want: digitaal bezoek is beter dan geen bezoek, toch?

Leeuwarden Helpt

Leeuwarden Helpt

‘Leeuwarden Helpt’ bundelt alle hulpvragen. Laat ons weten waar we jou mee kunnen helpen. We bekijken alle vragen en nemen contact met je op wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle hulpvragen strikt vertrouwelijk.

Ik bied hulp

Ik bied hulp

Wil je zelf een initiatief aanmelden? Tof!

Dat kan heel gemakkelijk via dit online formulier.

De B&B Bus

De B&B Bus

De Buurvrouw&BuurvrouwBus is een burgerinitiatief dat mensen met elkaar wil verbinden. De mensen die dakloos en kwetsbaar zijn in onze samenleving hebben het moeilijk. Er zijn buurvrouwen en buurmannen die zich graag willen inzetten voor deze groep mensen. Er wordt in samenwerking met Zienn 2 keer in de week gekookt. Wil jij helpen om dit mogelijk te maken? Dat kan!!

Fietselfstedentocht

Fietselfstedentocht

Voor Fryslân yn ferbining legden Syb van der Ploeg en Henk Angenent de Fietselfstedentocht af, om ouderen een hart onder de riem te steken. Bij 11 vepleeg-en verzorgingstehuizen zaten bewoners achter de stempelposten en werden zij verblijd door live muziek van Syb!

Zelf ook even een lekker stukje fietsen in Friesland? Bekijk hier de fietsroutes.

Over de drempel

Over de drempel

In Leeuwarden en omliggende dorpen zetten we cultuur in om eenzaamheid aan te pakken. Over de drempel is vooral gericht op samen dingen doen. Met een positieve insteek kijkt het programa naar oplossingen, in plaats van naar de problemen die met eenzaamheid gepaard gaan. Dit doen we aan de hand van cultuur, maatschappij en onderzoek.

Coronahulp Friesland

Coronahulp Friesland

Speciaal voor Friezen die wat voor een ander willen doen is er de Facebookgroep 'Corona Hulp Friesland. Bekijk snel wat jij voor iemand kunt betekenen.

thuisbibliotheken

thuisbibliotheken

Op dit moment zitten veel mensen thuis en is er behoefte aan leesmateriaal, spelletjes of puzzels. Helaas zijn bibliotheken dicht en gaan we het liefst zo min mogelijk naar de winkel om nieuwe spullen te kopen. Gelukkig schieten in gemeente Heerenveen de ‘tuinbibliotheken’ als paddenstoelen uit de grond! Je mag gratis wat meenemen en, waar mogelijk, ook wat van jezelf terug plaatsen.

Bekijk andere corona initiatieven uit Friesland