Ga naar inhoud
MAP

Samen de kerstgedachte in Fryslân rondsturen

Provincie Fryslân heeft in samenwerking met Writer’s Block Murals 11 street art kunstwerken gerealiseerd, in 11 Friese steden en plaatsen. Hiermee willen zij, samen met de mienskip, een positieve en ondersteunende kerstgedachte de Friese samenleving insturen. Onder het motto: ‘Ik tink oan dy.’

Peter Reen en Serge Hollander van Writer’s Block Murals: “Wij geloven er sterk in dat mienskip, sociale verbondenheid, krachtenbundeling en positieve energie is wat onze maatschappij juist nu hard nodig heeft. Oog voor een ander die juist in deze periode steun kan gebruiken. Een klein vriendelijk gebaar met grotere impact dan we misschien zouden denken. De Friese kunstenaar Wytze Hoogslag laat je via de kleurrijke kunstwerken weten dat iemand aan je denkt.”

Deze feestdagen breng ik jou kleur, vreugde en steek ik je graag een hart onder de riem!

Welke steden/grote plaatsen doen mee?

De steden en plaatsen die meedoen zijn verspreid over heel Fryslân. Klik op de plaatsnaam om de ansichtkaarten te downloaden! De volgende plaatsen doen allemaal mee:

Ik tink oan dy

De feestdagen zijn dit jaar al anders dan anders. De kans is groot dat we deze in kleine kring vieren. En voor sommige mensen is sinterklaas, kerst en oud & nieuw allesbehalve de mooiste tijd van het jaar. Zij voelen zich in deze periode vaak eenzaam en verdrietig omdat ze niet met familie en vrienden samen kunnen zijn. Denk maar eens aan alleenstaanden of ouderen.

De muurschilderijen zijn inmiddels door Wytze Hoogslag in alle 11 steden en plaatsen gemaakt. Van de muurschilderijen zijn 11 ansichtkaarten gemaakt. Deze zullen na de lockdown beschikbaar zijn in winkels in iedere stad. Daarnaast zijn de 11 kaarten nu digitaal beschikbaar. Iedereen kan hierboven bij de plaatsnaam gratis een downloaden. 

Ondanks dat het hier om een soort buitenexpositie gaat willen we je vragen om de coronamaatregelen in acht te nemen en om elkaars en je eigen veiligheid te denken.

Over Wytze

Wytze Hoogslag is opgegroeid in Leeuwarden, waar hij vanaf 2008 muurschilderingen maakt. Zijn stijl is cartoonesk en figuratief. Vaak komen er wezens met een prominente neus in voor. Als grafisch ontwerper houdt hij van alles wat er gebeurd in een stad en draagt daar graag een steentje aan bij.

Bekijk meer mooie initiatieven in Friesland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens