Ga naar inhoud
MAP

Duurzame watersport | Griene wetter-rekreaasje

Friesland biedt veel mogelijkheden om de provincie op een duurzame manier vanaf of langs het water te verkennen. Er zijn tal van verhuurders van elektrische sloepen, kano's en SUP's waardoor jij met een goed gevoel het water op kunt. Langs het water laten Friese ondernemers je graag kennis maken met locale streekproducten en duurzame activiteiten.

Ga duurzaam het water op - met een elektrisch bootje, SUP of kano

Houdt het Friese water schoon en blauw, dat begint bij jou!

Uitgelicht: Greenjoy

In dit onderdeel kan een duurzame ondernemer op het gebied van waterrecreatie worden uitgelicht. Momenteel staat Greenjoy hier als voorbeeld.

Heb je een elektrisch bootje, kano of SUP bemachtigd? Geweldig, nu is het tijd om het water op te gaan! Een steentje bijdragen aan duurzaamheid kan trouwens niet alleen op het water, maar ook langs het water. De 'Grien Blau' vaarroutes brengen je behalve door een prachtig gebied ook langs allerlei leuke adresjes waar je streekprocucten kunt proeven of duurzame activiteiten kunt ondernemen. Neem je tijdens deze routes ook een vuilniszak mee om zwerfafval op te ruimen? De vogels en vissen zullen je dankbaar zijn!

Duurzame 'Grien Blau' vaarroutes

Naast de Grien Blau routes heeft Friesland nog tal van andere duurzame routes. Neem bijvoorbeeld deze 'electric only' routes die ook met een SUP of kano op eigen kracht te doen zijn!

'Electric only' vaarroutes

Ontdek meer duurzame activiteiten op het water

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens