Ga naar inhoud
MAP

Friesland. De wereld aan je voeten.

Friezen zijn grutsk [trots] op hun provincie. Misschien ook wel terecht, want je vindt hier niet alleen de gelukkigste mensen van Nederland, de Friezen mogen zich ook nog eens tot de gezondste inwoners van Europa rekenen. Zou er soms wat in het water zitten? Of ligt het aan hun werelds mooie omgeving, die in iedere hoek weer wat anders te ontdekken heeft? Een zonsondergang zo mooi als op de Malediven, een Canadese Indian Summer om de hoek, Route 66 met de boot en de ruimte van de Outback binnen fietsbereik. Voor een wereldreis hoef je helemaal het land niet uit. Je vindt al het moois gewoon in Friesland. Ook in het najaar! 

Dus ga op Wereldreis. Friesland Style.

#wereldreisfriesland #hiermoetjezijn

Laat je inspireren door Friesland

Kopenhagen

Kopenhagen

Ja dat lijkt toch echt op Kopenhagen, maar het is het prachtige Friese Stavoren. Zo herbergen al onze elf steden geweldige schatten. Kom ze ontdekken!

Ansichtkaart

Ansichtkaart

Heb jij ontdekt hoe mooi Friesland is en wil je dat aan je geliefden of bekenden laten weten? Dan kun je nu via @Kaartje2go een kaart van jouw Friese wereldbestemming delen. De eerste 1.000 gelukkigen versturen hem gratis. Gebruik de actiecode FRLWERELDREIS2020.

Fietsen á la carte

Fietsen á la carte

Maak een fietstocht met een Frans tintje over de zacht glooiende zandrug van de omgeving Gaasterland. Fietsen á la carte bevat verrassende tussenstops bij boeren en lokale ondernemers met streekproducten. Tijdens je fietstocht struin je je eigen maaltijd bij elkaar! 

Venetië

Venetië

Hoe leuk is dat! Jezelf even in Venetië wanen, door mee te varen met een echte Gondelier door de grachten van Leeuwarden. 

Laarzen aan en gaan!

Laarzen aan en gaan! BB 3251

Via staatsbosbeheer.nl hebben we alle korte (voor de kids geschikte) wandelroutes in Friesland gevonden. Het enige wat je hoeft te doen, is te kiezen welke je eerst gaat doen.

Canada

Canada Vrouw rijdt op paard door een bos met bomen in herfstkleuren

Indian Summer; dé reden voor veel mensen om in het najaar naar Canada te reizen. Maar wist je dat we in het zuidoosten van Friesland ook enorm veel bossen hebben die minstens net zo mooi verkleuren? Hier vind je inspiratie om 24 uur te nazomeren in dit Andere Friesland!

Outback

Outback

Uitgestrekte vlaktes en een eindeloze horizon. De Australische Outback ervaar je dicht bij huis, gewoon aan de Waddenkust.

 

 

Weet jij het Friese woord voor Wereldreis?

Onderaan deze pagina vind je het antwoord

 

 

Start je ekspedysje [expeditie] in Friesland

 • Onontdekt oh zo mooi

  Fryslân is prachtig. Meren, bossen, heidevelden, je bent van harte welkom in de Friese natuur. Maar op sommige plekken kan het best druk zijn. Daarom hebben we een lijstje met tips voor je gemaakt van minder bekende gebieden. Verborgen pareltjes waar je rust en ruimte vindt.

  Onontdekt oh zo mooi
 • Chinese muur

  Niet zichtbaar vanuit de ruimte, maar wel altijd glooiend aan de horizon. De groene streep die langs de kust ligt te wachten op hoog water.

  Chinese muur
 • Route 66

  Trek er op uit in Friesland en geniet van al het mooist dat onze provincie te bieden heeft. Of je nou liever fietst, wandelt of vaart, je vindt altijd wel een route die bij je past. 

  Route 66
 • Kent

  Je ziet ze nog zo slenteren door de tuinen van prachtige staten; de vroegere adel. Met hun indrukwekkende jurken, omgeven door prachtige bloemen en tropische volieres. Voor een regio als Kent is het een bekend plaatje, dankzij de kastelen en landhuizen.

  Kent

Safari

Safari

Een eendags-safari op het prachtige Vlieland kun je nu maken met Tuk Tuk Vlieland. Ontdek alle uithoeken op een milieuvriendelijke manier, de Tuk Tuks zijn namelijk elektrisch.

Nachtwacht Friesland Style

Nachtwacht Friesland Style

Het beroemde Nachtwacht 360°-project is in oktober en november te zien in Theaterkerk Nes. Op deze levensechte foto is de Nachtwacht tot in detail nagemaakt met behulp van mensen die sprekend lijken op hun in verf afgebeelde voorgangers. 

Op wereldreis met kinderen

Op wereldreis met kinderen BB 3732

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Bekijk onze tips voor een onvergetelijke wereldreis met de kinderen.

Holland

Holland Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

Ok, Hollandser dan dit kan het niet! In deze tijden kan iedereen wel eens een extra knuffel gebruiken. Best lastig op 1,5 meter. Gelukkig hoef je die afstand bij deze knuffeldieren niet in acht te nemen. 

Mini mensjes op ontdekking

Mini mensjes op ontdekking

Als je in Leeuwarden een paar mensen naar een piepklein richeltje in de muur ziet staren, heb je grote kans dat daar wat Miniature People verstopt zitten. Wat begon als een kunstzinnige uiting, is onderdeel geworden van de leukste route om te wandelen met de kids: de Miniature People Route. 

Expeditie

Expeditie

Je waant je haast op de Galapagos eilanden, zoveel vogels kun je hier ontdekken, maar eigenlijk ben je op de Dodemansbol op Vlieland. Dit is een van de hotspots die door documentairemaker Ruben Smit is aangewezen in het Waddengebied. Ontdek er hier nog veel meer. 

*Het Friese woord voor wereldreis is wrâldreis.