Ga naar inhoud
MAP

De 5 meestSLEEpende spots

Misschien niet het meest meeSLEEpende onderwerp, maar we hopen de kunst van het sleeën nieuw leven in te blazen. Je denkt niet meteen aan Friesland als het over sleeën (al dan niet met BoB) gaat. Maar zodra het eerste dunne sneeuwlaagje als poedersuiker over onze platte provincie ligt kan je los! Dus pak je slee, wanten, sjaal en de buurjongen (handig voor het duwtje in de rug) en ga langs de 5 leukste (en hoogste!) sleeplekken in Friesland om vanaf te roetsjen.

1.  De Terp, Hogebeintum
De terp die menig Fries al hoogtevrees heeft bezorgd mag zich met 8,8 meter boven NAP de hoogste terp van Nederland én Duitsland noemen. Langs de steile grashelling waarvan de onderkant je als een skischans lanceert of de lange langzame route over de besneeuwde weg. Wanneer je uit- gegleden bent neem dan zeker een kijkje in de prachtige kerk van Hogebeintum.

2. Binnenstad, Leeuwarden
Kun je niet kiezen tussen shoppen en sleeën en ben je niet bang voor een beetje actie  Pak dan de terp in de binnenstad waar je 4 kanten op kan sleeën! Aan de voorkant kom je uit op het Gouverneursplein waar je niet alleen diverse restaurantjes vindt, maar ook de prachtige Wilhelmina Boom en glij je zo door naar de winkelstraten.  De andere kant op roetsj je naar het Fries Natuur Museum, steek je met een schietgebedje de weg over en glij je verder door het park van de Prinsentuin. De andere afgang leidt je naar de Oldehove en het leukste winkelstraatje van Nederland mét de winterse Dickens miniatuur etalage. En de laatste afdaling van de viersprong brengt je in de buurt van la Venetia waar je het lekkerste ijs van de stad vindt.

3. De Stenen Man, Harlingen
In de zomer is dit  dé plek om te genieten van zon, zee en strand. In de winter tovert een laagje sneeuw dit om tot een waar slee paradijs! Ooit gedacht dat je zo het strand op zou sleeën? De Stenen man past op je muts en sjaal want die kunnen wel af als je vaak genoeg heen en weer gaat. Slee jezelf warm! Dit is een dijk van een sleeplek!

4. De Bosberg, Appelscha
Mocht er nou geen sneeuw liggen dan biedt deze plek een alternatief. Met de juiste slee en een greintje doorzettingsvermogen kan je namelijk op zand sleeën. Midden in het bos staat de Bosberg van ruim 26.6 meter hoogte. Daarbovenop prijkt de schitterende uitkijktoren van Appelscha in het Drents- Friese Wold. Laat het kind in naar boven komen en slee er op los om vervolgens onderuit te zakken in het Bosberg restaurant.

5. It Reaklif, Stavoren
Bekend bij de Kitesurfers en adrenaline junkies. It Reaklif was eens een steile keileemhelling waar het zijn naam aan dankt.  Met zijn 10 meter hoogte en een glooiende afdaling is dit het juweeltje voor slee fanaten. De wind door je haar en met uitzicht over het IJsselmeer vlieg je hier naar beneden! Zo vaak je wilt want de dijk is gewillig en het terug naar boven klimmen een uitstekende work-out. Heb je er genoeg van, zet dan koers richting Stavoren waar de Friese knusheid van het stadje je omhelst als een warme deken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens