Copy
In mei maak je het mee
Maak deze maand kennis met het cultuuraanbod in Friesland én Fryske kultuer in de vorm van lekkernijen en bekende sporten. Ook kun je nog tot 15 mei deelnemen aan een van de Open Watersportweken activiteiten. Genoeg tips voor jouw bezoek aan Friesland dus!
Ontdek de uitagenda
De smaak van Fryslân
Bij koffie hoort natuurlijk een lekkernij, naast de populaire oranjekoek heeft Friesland nog veel meer eigenzinnige koeken. In dit blog lees je daar meer over én welke Fryske koeken je bij je kofje moet proberen. Bij de thee mag natuurlijk ook.
Lees de blog
Echt Friese sporten
Fierljeppen, skûtsjesilen en keatsen. Deze drie traditionele sporten hebben een speciale plek in het hart van de Friezen. We hebben het natuurlijk over polsstokverspringen, zeilen en kaatsen. Durf jij het te proberen?
Lees de blog
Het 11fountains samenreisticket
Kunst is voor elkenien, iedereen. We willen in Friesland dat iedereen kan genieten van kunst en daarom bezoek je de grootste beeldentuin van Europa duurzaam met een voordelig combiticket van Arriva.
Ontdek deze aanbieding
Eropuit met camper
Wil jij met een camper Friesland verkennen? Speciaal voor jou zochten we naar bijzondere camperplaatsen in alle uithoeken van Friesland, van Harlingen tot Lauwersmeer en van Heeg tot aan het zuidoosten van de provincie. En als je zelf geen camper hebt, dan huur je er toch een?
 
Zes zomerse camperplekken
Alles over Grutte Pier
Piers Gerlofs Donia, beter bekend als Grutte Pier: een man die maar liefst 2.10 meter lang was en net zo breed. De verhalen over hem werden minstens zo sterk als hijzelf. Zo zou hij bijvoorbeeld met zijn duim en wijsvinger een munt kunnen buigen, of een paard van 492 kg over zijn schouder kunnen gooien...
Maak kennis met Grutte Pier
Cultuurhighlights voor mei
Ontdek, voel, hoor, zie & ontmoet cultuur in de maand mei. Bezoek één van deze Friese parels de komende periode! Klein en intiem, maar ook groots en meeslepend. Onze tips voor de komende maand:
Bevrijdingsfestival
5 mei 2023

Op 5 mei staat de binnenstad van Leeuwarden in het teken van het Bevrijdingsfestival. We vieren de vrijheid met fantastische artiesten op verschillende podia, bijzondere projecten op het Plein van de Vrijheid en leuke activiteiten voor de kleinsten op het Kinderfestival.
Meer informatie
Kunst achter de dijken
6 mei 2023

Aanstaande zaterdag opent het Festival Kunst Achter Dijken haar deuren. Het Dorpshuis, kerken, boerderijen, schuren en enkele woonhuizen zijn ingericht als expositieruimtes en muziekpodia. Het festival laat een selectie zien van wat er aan hedendaagse kunst in Friesland wordt gemaakt.
Meer informatie
Fries Straatfestival
19 en 20 mei 2023

Het centrum van Leeuwarden wordt weer op zijn kop gezet tijdens het Fries Straatfestival. Met een verrassend en uniek programma van hoog niveau vol straattheater, circus, dans, live muziek en andere bijzondere installaties en performances!
Meer informatie
Oranjewoud Festival
26 t/m 29 mei 2023

Kom naar de tiende editie van Oranjewoud Festival. Geniet van het krieken van de dag tot in de late uurtjes van optredens door topmusici uit binnen- en buitenland op bijzondere en verrassende locaties.
 
Meer informatie
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Varen door de Alde Feanen
In het kader van de Open Watersportweken kun je op 13 mei gratis meevaren met een schipper door Nationaal Park de Alde Feanen.
Info en aanmelden
Watersportseizoen Grou
In watersportdorp Grou wordt op 13 mei de start van het Watersportseizoen gevierd met diverse activiteiten op de kade en in het water.
Meer informatie
Beekdallandschap Koningsdiep
Combineer een bezoek aan openluchtmuseum it Damshûs met een unieke vaartocht met de turfbok door het Koningsdiep en geniet van prachtige natuur.
Info en aanmelden
De Elfdorpenroute
Ga eropuit met deze nieuwe Elfdorpenroute om te fietsen. Een fietsroute langs 11 Friese dorpjes in Waterland van Friesland. Onderweg verzamel je geen stempels, maar echte Fryslân ervaringen.
Meer informatie
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2023 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn