Copy
Tips voor het Pinksterweekend en daarna
Zondag 28 mei is het alweer de vijftigste dag na Peaske, Pasen, en dat betekent: Pinksteren. Een extra dagje vrij op maandag, en dus een extra dag om leuke dingen te doen! Kom de deelnemers aan de Fietselfstedentocht aanmoedigen of bezoek een van de gezellige markten.

Klik op de knop om te ontdekken wat er tijdens Pinksteren te doen is, of scroll verder en bekijk de leukste tips voor in juni.
Te doen met Pinksteren
Grootse dromen in kleine steden
Onze steden danken hun titel niet aan formaat, maar aan hun historische betekenis en natuurlijk de Alvestêdetocht, de Elfstedentocht. Hier is een stad zo groot als een dorp met alle charme die daarbij hoort.
Elfstedentriatlon voor het goede doel
Van 18 t/m 24 juni gaat Maarten van der Weijden de extreme uitdaging van de Elfstedentriatlon aan om geld op te halen voor het KWF. Zeshonderd kilometer. Hij kan jouw steun wel gebruiken! Kom hem aanmoedigen óf sport een stukje mee!
Meer informatie
De geschiedenis van onze steden
Waarom hebben we yn Fryslân 11 steden, en hoe zijn ze aan de stadsrechten gekomen? Je ontdekt de herkomst van onze bijzondere stadjes in deze blog. Wist je bijvoorbeeld dat heel vroeger het dorpje Berltsum ook stadsrechten had?
 
Lees het verhaal
Elfstedenroutes
Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of rijden. We hebben routes in en door onze elf steden in alle soorten en maten! Welke kies jij?
 
Alle elfstedenroutes
Stedentrip
Heb je zin gekregen om onze steden te verkennen? Plan een stedentrip door een of meerdere steden en kom cultuursnuiven, lekker eten, slapen, genieten in een stad naar keuze.
Info per stad
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Hoogtepunt in Heeg
Komt dat zien! Sinds 1 april zijn de deuren van een nieuw interactief bezoekerscentrum in Heeg open. Ontdek alles over de historie, cultuur en recreatie van het gebied.
Meer lezen
Feestje bouwen
Zaterdag 17 juni staat de binnenstad van Harlingen op zijn kop. Ontdek muziek, dans, theater, circusacts en nog veel meer vertier op dit gratis straatfestival.
Meer lezen
SEIZOENgasten
Op 2, 3 en 4 juni kun je kennismaken met ruim 20 kunstenaars op 10 locaties in de Noardlike Fryske Wâlden aan de hand van de gratis fiets- en kunstroute 'SEIZOENgasten'. 
Meer lezen
Alle om Slachte Kuier
Op 10 juni vindt de 4e editie van deze wandeltocht plaats. Met routes die je over polderdijken, door weilanden en langs het water leiden. Onderweg zijn er hapjes en drankjes en culturele en muzikale traktaties.
Meer lezen
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn