Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Rustpunt Wynia

Hitzum

Wij, Jeljer Wynia en Sijke Wynia-Greidanus, hebben een familiebedrijf in de omgeving van Hitzum. De derde generatie Wynia’s wonen nog op deze boerderij. De boerderij staat aan de wandel- en fietsroute naar Santiago de Compostela, maar natuurlijk ook aan...

Wij, Jeljer Wynia en Sijke Wynia-Greidanus, hebben een familiebedrijf in de omgeving van Hitzum. De derde generatie Wynia’s wonen nog op deze boerderij. De boerderij staat aan de wandel- en fietsroute naar Santiago de Compostela, maar natuurlijk ook aan de knooppuntenroute van Friesland. Vlak bij ligt Franeker, bekend van het Planetarium en het elfstedenbruggetje. Oorspronkelijk was dit bedrijf een gemengd bedrijf, hadden we akkerbouw en veehouderij.

Begin jaren `70 werd door de toenemende mechanisatie en specialisatie de akkerbouwtak afgestoten. Het aantal stuks melkvee werd uitgebreid totdat in 2004 werd besloten om de melkveetak ook af te stoten en verder te gaan met het fokken en houden van schapen en het opfokken van vrouwelijk jongvee voor de melkveehouderij. Hiernaast worden er ook nog zoogkoeien op ons bedrijf gehouden. Op onze boerderij lopen de dieren zo lang mogelijk in de wei. De koeien (’s zomers met hun kalf in de wei) komen in de winter op stal. De schapen lopen bijna het gehele jaar in de wei. Alleen rond het aflammeren komen de schapen op stal. Dat valt meestal in de maanden maart, april en mei.

We verkopen het vlees van onze lammeren  op ons eigen bedrijf. Diervriendelijk, milieubewust, streekgebonden en duurzaam geproduceerd (lams)vlees. Voor droge worst, rookworst of gerookte ham kunt u bij ons terecht. Ook hebben we veel keus in ingevroren lamsvlees. Kijkt u op onze website.

Sijke & Jeljer Wynia

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Rustpunt Wynia

Binnenpad 2
8805 TC Hitzum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse