Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

De Wylde Boerinne

IJlst

Zelfbediening melktap en boerderijwinkeltje aan de rand van IJlst. De Wylde Boerinne laat je graag kennismaken met het boerenleven!

Watze en Marja de Vries hebben een boerderij met 150 koeien aan de rand van de stad IJlst, één van de Friese Elfsteden.

De koeien worden gemolken door de melkrobots, zodat ze zelf kunnen kiezen wanneer en hoe vaak ze gemolken willen worden. De koeien kunnen altijd vers voer eten, omdat ze gevoerd worden door de voerrobot. Wij vinden weidegang erg belangrijk, daarom mogen onze koeien ’s zomers zelf kiezen wanneer en hoe lang ze het land in willen.

Deze boeren vinden het belangrijk om hun deuren te openen voor iedereen die graag meer wil weten van de boerderij. Kom eens kijken bij de melktap en in het winkeltje, of geef je op voor een rondleiding.

Melktap
Tap je eigen verse rauwe melk per kwart of hele liter. Neem je eigen kan of fles mee of koop een fles bij De Wylde Boerinne. 

't Winkeltje
In het boerderijwinkeltje verkopen wij onder andere zuivelproducten van eigen makelij zoals kwark, yoghurt, karnemelk, chocolademelk en custard vla. Ook zijn er n verschillende soorten meel van Molen 't Lam uit Woudsend verkrijgbaar. In de winkel staat een kleine voorraad en het werkt hier op basis van zelfbediening. 

Rondleiding
In de vakanties worden er rondleidingen gegeven. Kinderen kunnen dan spelletjes doen en een boerderijbewijs halen. Kijk op de website voor data of neem contact op om een datum te bespreken met jouw gezelschap. 

Streekboer
Boerderij De Wylde Boerinne is afhaalpunt voor de Streekboer. Iedere donderdagmiddag kun je hier de lekkerste producten uit de streek ophalen. Tevoren bestellen is wel noodzakelijk.  

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse