Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Kerk Westernijtsjerk

Marrum

Dat er aan de Friese Waddenkust veel historie te vinden is, bewijst ook weer deze laat-romaanse kerk van Westernijtsjerk.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Het dorp Westernijkerk is in de middeleeuwen ontstaan op een kwelderoever, als gevolg van een conflict tussen twee geslachten, de Jeppema's en de Ponga's. De Jeppema's besloten zelf maar een dorp met een kerk te stichten.

Tegenwoordig valt Westernijtsjerk als buurtschap formeel onder het dorp Marrum, gelukkig is de kerk van het dorpje behouden gebleven.

Dat er aan de Friese Waddenkust veel historie te vinden is, bewijst ook weer deze laat-romaanse kerk van Westernijtsjerk, die eind dertiende eeuw waarschijnlijk is gebouwd met restanten van de oude Jeppema State die hier moet hebben gestaan. In de 15e eeuw werd de kerk vernieuwd en vergroot.

Het interieur van de kerk is bijzonder te noemen met veertiende-eeuwse muurnissen en mooi houtsnijwerk. 

Stichting Alde Fryske Tsjerken is eigenaar van de kerk en een plaatselijke commissie zorgt voor de verhuur en de organisatie van enkele bijeenkomsten per jaar. Belangstellenden kunnen een sleutel afhalen bij de beheerder om binnen een kijkje te nemen.

Meer weten over de kerk? Klik dan hier

Hier finden Sie Kerk Westernijtsjerk

Adresse:
Jepmaloane 2
9073 TS Marrum
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse