Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Houtzaagmolen De Jager

Woudsend

Houtzaagmolen De Jager is de ruim 300 jaar oude houtzaagmolen in Woudsend die nog steeds in bedrijf is. Alle zaterdagen is de molen te bezoeken (9:00 tot 17:00 uur).

In Woudsend staat de ruim 300 jaar oude houtzaagmolen De Jager. De molen is nog steeds in bedrijf. Bij voldoende wind worden boomstammen verzaagd tot planken. De planken worden verkocht of verwerkt tot bijvoorbeeld meubels. Alle zaterdagen is de molen van 9.00 tot 17.00 uur te bezoeken.  Kom langs en stap 300 jaar terug in de tijd!

Woudsend stond bekend om zijn vele scheepswerven. Houtzaagmolen De Jager is gebouwd in 1719. Door de bloeiende economie is er later nog een houtzaagmolen in Woudsend gebouwd, genaamd De Hoop. Deze is rond 1915 weer afgebroken. De Jager heeft tot in de jaren '60 van de 20e eeuw op professionele basis gewerkt. Daarna is de molen even in verval geraakt, totdat stichting Zon en Vrijheid de molen kocht en restaureerde in 1975. Vanaf dat moment wordt de molen draaiende gehouden door vrijwillige molenaars. 

Openingstijden:
Nu geopend
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Houtzaagmolen De Jager

Ald Wyk 18
8551 PR Woudsend
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse