Hervormde Kerk Jubbega-Schurega
Jubbega
De Hervormde Kerk Jubbega-Schurega werd in 1734 opgericht met steun van grietman Martinus van Scheltinga, waarvan het familie wapenschild nog steeds zichtbaar is boven de ingang.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Alle 4-Bilder anzeigen
Das könnte dich auch interessieren
-
Kerstconcert gemengd koor Zang en Vriendschap
Kerstconcert gemengd koor Zang en VriendschapFreitag, 15. Dezember
JubbegaMuziek overig
-
Jiddisch muziekgezelschap Samoosara
Jiddisch muziekgezelschap SamoosaraSonntag, 17. März 2024
JubbegaMuziek overig
-
Roon Staal met nieuwe Herfst Tour
Roon Staal met nieuwe Herfst TourSonntag, 29. September 2024
JubbegaMuziek overig
-
Noord Nederlands Jagerskoor " Prins Hendrik"
Noord Nederlands Jagerskoor " Prins Hendrik"Sonntag, 20. Oktober 2024
JubbegaMuziek overig
-
Lezing "" Bob de Boer Photography" in combi met Muziekgroep RemoliNo
Lezing "" Bob de Boer Photography" in combi met Muziekgroep RemoliNoSonntag, 24. November 2024
JubbegaLezing/Debat
-
Kerstconcert met Linde Nijland en Bert Ridderbos
Kerstconcert met Linde Nijland en Bert RidderbosFreitag, 13. Dezember 2024
JubbegaMuziek overig
Door een kleine wandeling over een prachtig zandweggetje kom je terecht bij de hervormde kerk van Jubbega-Schurega. Het kerkje bevindt zich op een besloten plek aan de rand van een bos halverwege de dorpen Jubbega en Oldeberkoop.
De kerk werd in 1734 opgericht met steun van grietman Martinus van Scheltinga, waarvan het familie wapenschild nog steeds zichtbaar is boven de ingang. Verder bestaat het gebouw uit rood baksteen en een spitse toren.
Tot 1915 werd de kerk vergezeld door een klokkenstoel, echter werd deze in 1920 vervangen door de huidige dakruiter waarin de originele klok is hergebruikt.
Tegenwoordig wordt deze kerk onderhouden door de Stichting Alde Fryske Tsjerken en gebruikt voor bruiloften, begrafenissen, vergaderingen en concerten. Omdat er geen kerkbanken in de kerk zitten, is de ruimte ideaal voor het plaatsen van losse (vergader)opstellingen.
REFUGIO
Bijzonder is dat er in dit kerkje ook op eenvoudige wijze kan worden gelogeerd door pelgrims.
Deze kerk is vlakbij het Bonifatius Kloosterpad gelegen. Mensen die dit pelgrimspad bewandelen, kunnen hier de nacht doorbrengen voor € 15,- per persoon.
Je kunt van deze refugio gebruikmaken als je:
- in bezit bent van een pelgrimspas van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob
- een routeboekje of stempelkaart van het Bonifatius Kloosterpad (of één van de andere Friese pelgrimsroutes)
- donateur bent van de Stichting Alde Fryske Tsjerken
Het is wel noodzakelijk dat je vooraf telefonisch informeert naar de beschikbaarheid!
Meer informatie over de huisregels kun je vinden op de website van Santiago aan het Wad.
Meer weten over de kerk? Klik dan hier
- Afstand tot jouw locatie:
Hier finden Sie Hervormde Kerk Jubbega-Schurega
Kerklaan 38411 ZG Jubbega Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
‘t Anker (voormalige Gereformeerde Kerk) Oosthem
‘t Anker (voormalige Gereformeerde Kerk) OosthemHemelsbreed honderd meter van de Johanneskerk vind je in Oosthem nog een godshuis: de Gereformeerde Kerk (tegenwoordig ‘t Anker) uit 1897. Zo fors als de eerste uitviel, zo klein en bescheiden is deze kerk.
Oosthem -
Ontmoetingskerk
OntmoetingskerkDe Ontmoetingskerk is ontworpen door architecten G. Groenewold en Sipma en eigendom van de Protestantse gemeente ViaPacis. De eerste steen werd gelegd op 1 oktober 1966 door ds. J.J.R. Baas. De opening vond plaats op woensdag 22 maart 1967.
Beetsterzwaag -
Petruskerk Lichtaard
Petruskerk LichtaardLichtaard is een mini terpdorpje in de gemeente Noardeast-Fryslân, het ligt ten westen Dokkum. Samen met de dorpjes Reitsum, Genum en Janum vormt Lich...
Lichtaard -
Het Schuilkerkje
Het SchuilkerkjeHet doopsgezinde schuilkerkje van Pingjum, waarschijnlijk uit de 16e eeuw, is een karakteristiek gebouw. Allen het boogvormige venster boven de deur wijst erop dat achter deze gevel een 'kerkje' schuilgaat.
Pingjum -
Johannes de Doperkerk Exmorra
Johannes de Doperkerk ExmorraDe gele en rode kloostermoppen geven deze kerk een ronduit fleurig aanzicht. In de gevels zijn sporen van verandering te zien: verhoging, verlenging e...
Exmorra -
Redbadtsjerke Jorwert
Redbadtsjerke JorwertDe Redbadtsjerke in Jorwert is sinds 1994 eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De vrijwilligers van deze commissie heeft de Redbadtsjerke in beheer en verhuur die aan o.a. muziekgezelschappen, particulieren.De kerk dient tevens als trouwlocatie
Jorwert -
Mariakerk Boer
Mariakerk BoerDe gepleisterde eenbeukige kerk uit de twaalfde eeuw was oorspronkelijk gewijd aan Maria. Het ingangsportaal uit 1664 is heel bijzonder: het is gesierd met twee leeuwen en een vaas, afkomstig van de afgebroken stins Elgersmastate.
Boer -
Grote Kerk Allingawier
Grote Kerk AllingawierOp de terp in de dorpskern van Allingawier stond al voor het jaar 1000 een kapel en later een tufstenen kerk. In 1634 verrees er een bakstenen zaalkerk met zadeldaktoren. Rond 1785 is hij tot het huidige formaat ingekort en voorzien van een nieuw koor.
Allingawier -
Pieltsjerke Gaastmeer
Pieltsjerke GaastmeerDe Pieltsjerke in Gaastmeer ligt aan It Piel, een inham van de Fluessen. Met de kerktoren als markant herkenningspunt, vanaf het meer en vanuit het dorp.
Gaastmeer -
Kloosterkerk en Klokkenstoel Kortehemmen
Kloosterkerk en Klokkenstoel KortehemmenSober 13e eeuws kerkje dat zowat nog in de oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. De Kleastertsjerke is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving.
Kortehemmen