Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Westhoek (De Westhoek)

Westhoek

Onontdekte parel van een dorp met enkel een aantal boerderijen en aan de Oudebildtdijk gelegen dijkhuisjes. Hier kun je als natuurliefhebber en rustzoeker genieten van de weidse vergezichten. Je ruikt de zilte lucht van UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

Deze onontdekte parel ligt dicht bij UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee, ten noordoosten van elfstedenstad Franeker, ten noordwesten van Sint Jacobiparochie en ten oosten van Dijkshoek.

De bewoning ligt als een lang lint aan de Oudebildtdijk, aan de noordkant staan vooral dijkshuisjes en aan de zuidkant staan vooral boerderijen. Ook de Amendyk valt onder het dorp. 

Westhoek vormt samen met Oosthoek een eigen streek en eenheid. Alleen Westhoek verkreeg een dorpsstatus. Ze hebben een gezamenlijke dorp-/streekbelangenvereniging. Een klein deel van het dorp valt nog altijd onder Sint Jacobiparochie. Het gaat om het land langs de Waddenzee, onder andere het natuurgebied Kwelder Westhoek.

Kwelder Westhoek is een onmisbare hoogwatervluchtplaats voor wadvogels aan de Friese Waddenkust. Soorten als bonte strandloper, zilverplevier en rosse grutto kunnen dan niet bij hun voedsel op de ondergelopen slikken en rusten uit op dit hoger gelegen gebied net buiten de dijk. Neem tijdens een bezoek aan Kwelder Westhoek daarom je verrekijker mee. Bij hoogwater kun je vanaf de dijk al genieten van de vele vogels en prachtige vergezichten.

In de Westhoek is tevens een nachttuin met een horecagelegenheid waar je heerlijk kunt nagenieten van al het moois wat je onderweg hebt kunnen zien.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Westhoek (De Westhoek)

Dorp
3329 Westhoek
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse