Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Franeker | augmented reality route

(3,0 km)

Met augmented reality (AR) kun je met je smartphone dingen zien die er in het echt niet zijn. De MeAR Fryslân app voegt een digitale laag over de werkelijkheid toe. Tijdens deze AR-route kijk en luister je naar verhalen over deze bijzondere plekken. 

Franeker
Deze wandelroute brengt je langs een aantal bijzondere punten in de stad Franeker. Dat in deze stad vroeger een universiteit was, zal je vast niet ontgaan tijdens deze tour. Nog vele bezienswaardigheden herinneren je hieraan.  

Het is aan te raden de MeAR Fryslân app voor vertrek te downloaden, hier download je ook alvast de route. Zo heb je tijdens de reis geen internet nodig. Tip: neem oordopjes en een powerbank mee voor onderweg.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker
1

Martinikerk Franeker

Martinikerk Franeker

De Martinikerk is gebouwd in 2e helft van de 14e eeuw. En is oorspronkelijk gewijd aan Martinus van Tours (316-397). Op de plek zijn er in de geschiedenis vele activiteiten geweest.

2

11Fountains Franeker

11Fountains Franeker

Der Brunnen ist eine Hommage an den weltberühmten, in Franeker geborenen Astronomen Jan Hendrik Oort.

3

Museum Martena

Museum Martena

Museum Martena ist das Museum der Stadt Franeker. Franeker ist eine der elf Städte, es hat eine historische Innenstadt mit Kanälen, einen Stadtplan aus dem Mittelalter und vielen bemerkenswerten alten Gebäuden.

Martenastins en de Martenatuin
4

Sjûkelân

Sjûkelân

Kaatsveld midden in het centrum van Franeker. Hier wordt de belangrijkste kaats partij van het jaar gekaatst, de PC. Bij de entree staan 2 grote torens als monument.

5

Camminghastins

Camminghastins

In het centrum van Franeker staat de Camminghastins gedateerd rond 1500. Kom eens gezellig een kop koffie drinken in de Camminghastins, want tegenwoordig huist er een een konditorei.

6

Monument voor Eise Eisinga

Monument voor Eise Eisinga

Monument ter nagedachtenis aan Eise Jeltes Eisinga.

7

Eise Eisinga Planetarium

Eise Eisinga Planetarium

Das älteste funktionstüchtige Planetarium auf der Welt.

8

Geuzengat

Geuzengat

Het beroemde Geuzengat in Franeker.

Endpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker

Beschreibung

Startpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker

Voor de optimale ervaring raden we je aan de MeAR Fryslân app te downloaden. In die app kun je de specifieke route downloaden zodat je onderweg geen internet nodig hebt.

Endpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker