Copy
Opfriesen, dat is opladen Friesland Style

De R zit weer in de maand. De korte dagen, verpletterende regenbuien, donkere luchten en gure windvlagen. En dan moet het hoofdgerecht nog komen: de winterblues. 

Weet je waar jij aan toe bent? Even lekker opfriesen. Of je nu gaat wandelen, wapperen of badderen, iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is de behoefte om je kop leeg te maken en je neus in de wind te steken. Opfriesen, dat is opladen Friesland Style. 

Ontdek opfriesen.nl
Waarom hebben Friezen geen last van een winterdip?
Opfriesen is een nieuw woord voor een eeuwenoud begrip. Laten we eerlijk zijn, het is vooral in de winter goed om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Lees hier het oerverhaal van de Friezen, uiteraard met een knipoog geschreven!
Ontdek het verhaal
Nora's dagboek: Mijn weekend opladen in Fryslân
De sleur begint erin te komen en ik stevende af op een winterdip. Ik was er dus echt even aan toe: lekker opfriesen. Opladen in Fryslân, naar buiten, sportief een frisse neus halen. In deze blog lees je alles over mijn weekend in Friesland.
Lees Nora's dagboek
Een kijkje in het leven van Nora
We weten allemaal dat een frisse neus halen gezond is. Maar waar de één een blokje om gaat met de hond, gaat een ander opfriesen. In deze video zie je hoe Nora naar Friesland gaat om op te laden.
Bekijk de video op YouTube
Dit is opfriesen
Kanoën, suppen, fietsen, klimmen en klauteren, het kan het hele jaar door. Laat de adrenaline door je lijf gieren of geniet er rustig op los, het gaat erom dat je je batterij oplaadt en geniet van jouw opfriesmoment.
Opfries evenementen
In onze speciale opfriesagenda vind je talloze evenementen waarbij je lekker kunt opfriesen. Kom uitwaaien op de dijk of doe mee aan de Waadhoeke rally. Ontdek het winterzwemmen of laat je verwonderen tijdens verhalenavond.
Events om bij op te friesen
Opfries activiteiten
Of je nu van binnen of buiten houdt. Opfriesen doe je in Friesland. Kom bijvoorbeeld eens wadlopen, doe nieuwe energie op bij een zintuigprikkelende expositie of ga winterkamperen. En wat dacht je van lekker touren op een e-chopper?
Activiteiten om bij op te friesen
Op·fries·en: ~ww | m/v:
'' Dat is opladen, zoals dat alleen in Friesland kan. ''
Genietsje fan de natuer
Een lange route om tot bezinning te komen, een korte route omdat er nog zoveel anders te doen is. Ze wachten op je. Onderweg even stilstaan bij de natuur of een warm drankje pakken op een terras, dit zijn de routes voor deze winter.
Ontdek onze routes
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Doorvaren in de herfst en winter
Stap aan boord van je (huur)boot en verken Zuidwest Friesland in de herfst en winter vanaf het water. Ook vele pontjes varen door.
Kom 'trochfarre'
Luister naar de stemmen van Franeker
Franeker heeft als oude academiestad veel geheimen. Vanaf nu zijn een aantal van die verborgen verhalen te ontdekken met je telefoon.
Ontdek dit evenement
'Het Andere Friesland' vanaf de Bosbergtoren
Bezoek dit najaar het hoogste punt van Friesland op het vasteland! Op 33 meter hoogte in Appelscha heb je een uniek uitzicht.
Zoek de hoogte op
Kijk je ogen uit in Lauwersoog
Je ogen uitkijken, het kan in Lauwersoog. Hier vind je Nationaal Park Lauwersmeer en dit is de perfecte plek om lekker te komen opfriesen.
Opfriesen in Lauwersoog
Er samen tussenuit
Niets leuker dan er even met je familie, vrienden of kennissen tussenuit. Willen jullie de Friese wateren ontdekken? Onthaasten op de Wadden?  Bijkletsen in de Friese bossen? Het kan allemaal. Maak een keuze uit ons grote aanbod accommodaties en trommel iedereen op die je kunt vinden.
Ontdek onze opfries accommodaties
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn