Doarpstsjerke Rottevalle
Rottevalle
De voormalige hervormde kerk staat op een verhoogd kerkhof. Binnen in de kerk valt op dat er veel licht in de kerk binnenvalt. Dat geeft het interieur van de kerk een aangename sfeer.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Rottevalle is een dorp dat pas in de zeventiende eeuw als veenkolonie ontstaan is. De voormalige hervormde kerk staat op een verhoogd kerkhof in het centrum van het dorp.
Binnenin de kerk valt op dat er veel licht in de kerk binnenvalt. Dat geeft het interieur van de kerk uit 1724 een aangename sfeer.
De hervormde kerk van Rottevalle is sinds 2011 overgenomen door de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Een Plaatselijke Commissie ontplooit er sindsdien verschillende culturele activiteiten in overleg met het naastgelegen dorpshuis. Daarnaast wordt de kerk nog steeds gebruikt voor erediensten, huwelijken en begrafenissen.
REFUGIO
Hoewel de kerk niet aan een pelgrimsroute gelegen is, is deze kerk wel beschikbaar voor wandelaars die in Nationaal Landschap 'De Noardlike Fryske Wâlden' rondwandelen om te overnachten.
Wandelaars kunnen hier eenvoudig de nacht doorbrengen voor € 15,- per persoon.
Je kunt van deze refugio gebruikmaken als je:
- in bezit bent van een pelgrimspas van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob
- een routeboekje of stempelkaart van een Friese pelgrimsroute
- donateur bent van de Stichting Alde Fryske Tsjerken
Het is wel noodzakelijk dat je vooraf telefonisch informeert naar de beschikbaarheid!
Meer informatie over de huisregels kun je vinden op de website van Santiago aan het Wad.
Meer weten over de kerk? Klik dan hier
- Afstand tot jouw locatie:
Hier finden Sie Doarpstsjerke Rottevalle
- Adresse:
-
Buorren 18
9221 TB Rottevalle
- Entfernung:
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Sint Gertrudiskerk Peins
Sint Gertrudiskerk PeinsHet terpdorpje heeft een 14e eeuwse kerk die deels is opgebouwd uit tufsteen. De kerk heeft een laag torentje dat later is gebouwd omdat de oude toren dreigde in te storten.
PeinsBezienswaardigheid, Kerk, Refugio
Bezienswaardigheid
-
Ontmoetingskerk
OntmoetingskerkDe Ontmoetingskerk is ontworpen door architecten G. Groenewold en Sipma en eigendom van de Protestantse gemeente ViaPacis. De eerste steen werd gelegd op 1 oktober 1966 door ds. J.J.R. Baas. De opening vond plaats op woensdag 22 maart 1967.
BeetsterzwaagKerk
Kerk
-
Sint Willibrorduskerk Holwerd
Sint Willibrorduskerk HolwerdDe Sint Willibrorduskerk in Holwerd is een bijzondere kerk. Het heeft een merkwaardige L-vormige bouw en een toren met een opmerkelijk grote spits. De kerk heeft een prachtige kansel.
HolwerdKerk
Kerk
-
Ioannis Theatertsjerke Wier
Ioannis Theatertsjerke WierHoewel Wier maar klein is, heeft het een bijzondere geschiedenis. Schelte Lauta bouwde er een stins, later een state en een kerk. De kerk is nu in gebruik als Theatertsjerke.
WierKerk
Kerk
-
Mariakerk Bears
Mariakerk BearsDe 13e eeuwse Mariakerk van Bears heeft een rijke inrichting; het achtiende-eeuwse meubilair is bijna geheel bewaard gebleven, ook de houtgesneden preekstoel uit 1759.
BearsKerk
Kerk
-
Reginakerk Zweins
Reginakerk ZweinsZweins is een dorpje ten oosten van de stad Franeker. De Reginakerk alhier werd in 1782 gebouwd in de vorm van een koepelkerk, op de plek waar ooit een middeleeuwse voorganger stond.
ZweinsKerk
Kerk
-
Vaste Burchtkerk
Vaste BurchtkerkDe forse toren van deze kerk steekt fier boven het Van Coehoornbos uit. De naamgever van het bos is Menno van Coehoorn. Deze strateeg en vestingbouwer heeft een opvallend praalgraf in de kerk.
WijckelBezienswaardigheid, Kerk
Bezienswaardigheid
-
Johanneskerk Oosthem
Johanneskerk OosthemVoor een klein terpdorp als Oosthem, is de Johanneskerk opvallend groot. De bestaande kerk kon de belangstelling om vermaarde Reveil-predikanten te horen preken niet aan, dus werd er in 1860 een nieuw godshuis gebouwd. Voor maar liefst 400 mensen.
OosthemBezienswaardigheid, Kerk
Bezienswaardigheid
-
Waalse Kerk
Waalse KerkDe Waalse kerk heet zo omdat er vroeger diensten werden gehouden in het Frans. Ook nu gebeurt dat nog héél af en toe. De Franse taal was eeuwenlang de voertaal van de Europese elite.
LeeuwardenKerk
Kerk
-
Michaëlkerk Anjum
Michaëlkerk AnjumOp het hoogste punt van het dorpje Anjum staat deze eenbeukige kerk, gewijd aan Sint-Michaël. Al bijna duizend jaar fungeert deze kerk als middelpunt in het gemeenschapsleven.
AnjumKerk
Kerk
Routen entlang dieses Ortes
Alle Routen ansehen-
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8(19,9 km)RottevalleWandeltocht
Wandeltocht
-
Streekpad Noardlike Fryske Wâlden
Streekpad Noardlike Fryske Wâlden(25,3 km)HarkemaWandeltocht, Cultuurroute
Wandeltocht
-
Het ‘smûke’ land van Friesland
Het ‘smûke’ land van Friesland(13,2 km)HarkemaWandeltocht
Wandeltocht
-
Surhuizum – Rottevalle | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 7
Surhuizum – Rottevalle | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 7(13,9 km)SurhuizumWandeltocht
Wandeltocht