Doarpstsjerke Rottevalle
Rottevalle
De voormalige hervormde kerk staat op een verhoogd kerkhof. Binnen in de kerk valt op dat er veel licht in de kerk binnenvalt. Dat geeft het interieur van de kerk een aangename sfeer.
Neem alvast een kijkje
Dit vind je misschien ook leuk
-
Duo IJlstra/Garcia: Colores del Sur: MUZIEK VOL ZUIDELIJK TEMPERAMENT
Duo IJlstra/Garcia: Colores del Sur: MUZIEK VOL ZUIDELIJK TEMPERAMENTzondag 26 november
RottevalleMuziek overig
Rottevalle is een dorp dat pas in de zeventiende eeuw als veenkolonie ontstaan is. De voormalige hervormde kerk staat op een verhoogd kerkhof in het centrum van het dorp.
Binnenin de kerk valt op dat er veel licht in de kerk binnenvalt. Dat geeft het interieur van de kerk uit 1724 een aangename sfeer.
De hervormde kerk van Rottevalle is sinds 2011 overgenomen door de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Een Plaatselijke Commissie ontplooit er sindsdien verschillende culturele activiteiten in overleg met het naastgelegen dorpshuis. Daarnaast wordt de kerk nog steeds gebruikt voor erediensten, huwelijken en begrafenissen.
REFUGIO
Hoewel de kerk niet aan een pelgrimsroute gelegen is, is deze kerk wel beschikbaar voor wandelaars die in Nationaal Landschap 'De Noardlike Fryske Wâlden' rondwandelen om te overnachten.
Wandelaars kunnen hier eenvoudig de nacht doorbrengen voor € 15,- per persoon.
Je kunt van deze refugio gebruikmaken als je:
- in bezit bent van een pelgrimspas van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob
- een routeboekje of stempelkaart van een Friese pelgrimsroute
- donateur bent van de Stichting Alde Fryske Tsjerken
Het is wel noodzakelijk dat je vooraf telefonisch informeert naar de beschikbaarheid!
Meer informatie over de huisregels kun je vinden op de website van Santiago aan het Wad.
Meer weten over de kerk? Klik dan hier
- Afstand tot jouw locatie:
Hier vind je Doarpstsjerke Rottevalle
Buorren 189221 TB Rottevalle Plan je route
vanaf jouw locatie
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Surhuizum – Rottevalle | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 7
Surhuizum – Rottevalle | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 7(13.9 km)Surhuizum -
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8(19.9 km)Rottevalle
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Uniastate en Tsjerke Bears
Uniastate en Tsjerke BearsOp het terrein van Cultuur-historisch centrum Uniastate bevindt zich een 13e eeuwse kerk met een rijk interieur en een fraai houtgesneden preekstoel. Ook de unieke replica/luchtspiegeling van de oude State staat op het terrein.
Bears -
Hervormde Kerk Wierum
Hervormde Kerk WierumVan het hele Friese kustgebied staat deze kerk het dichtst bij de zee; meteen achter de zeedijk. Een prachtig gezicht.Het gebouw is omstreeks 1200 van...
Wierum -
Piterkerk Lippenhuizen
Piterkerk LippenhuizenDe Piterkerk is een karakteristieke en onlangs geheel gerestaureerde kerk in het centrum van Lippenhuizen. In de middeleeuwen verrees de kerk op een hoogveenpakket van enkele meters dik dat elders in het dorp verdwenen is.
Lippenhuizen -
Schuilkerkje Pingjum
Schuilkerkje PingjumTijdens de landschapstriënnale kunt het Schuilkerkje bekijken en daar Menno Simons ontmoeten in de verhalen van mensen die nog steeds in de lijn van de doperse traditie samenkomen.
Witmarsum -
Kapel Tinco Lycklama à Nijeholt
Kapel Tinco Lycklama à NijeholtOp het kerkhof bij de Katholieke kerk van Wolvega vind je de kapel boven de grafkelder van jonkheer Tinco Lycklama à Nijeholt en zijn vrouw Juliana thoe Schwartsenberg en Hohenlansberg.
Wolvega -
Koepelkerk Witmarsum
Koepelkerk WitmarsumDe Koepelkerk in Witmarsum is tot ver over de landsgrenzen van grote religieuze betekenis voor de doopsgezinde gemeenschap. Het kerkgebouw wordt dan ook jaarlijks bezocht door mensen uit vrijwel alle werelddelen.
Witmarsum -
Mariakerk Buitenpost
Mariakerk BuitenpostDe Mariakerk is een forse kerk met gesloten toren. Vooral vanwege het meubilair is deze kerk interessant. Er zijn rouwborden en herenbanken met wapens van de voorname families Bouricius, Boelens en Jeltinga.
Buitenpost -
Tsjerke oan it Dok - Lemster toer
Tsjerke oan it Dok - Lemster toerVolgens de jaartal-ankers in de toren is de de kerk in 1716 gebouwd. De toren is half ingebouwd. De Lemsters spreken ook vaak van de Lemster toer, en dan bedoelen ze de toren van deze kerk. Kunnen ze vanuit de verte deze toren zien, dan zijn ze weer thuis
Lemmer -
Terbandster Tsjerke
Terbandster TsjerkeIn 1843 kreeg de Terbandster tsjerke zijn huidige neoclassistische kerkvorm met sierlijke rondbogen en pilasters. Voorheen werd de kerk Rotondekerk genoemd, vanwege de ligging aan een rotonde bij de snelweg, het klaverblad bij Heerenveen.
Terband -
Sint-Nicolaaskerk Dearsum
Sint-Nicolaaskerk DearsumOp een terp, midden in het compacte dorpsweefsel, staat de Nicolaaskerk, opgetrokken van gemêleerd rode baksteen.De koorsluiting van de kerk is halfro...
Dearsum