Toegankelijk op reis in Friesland

Informatie voor andersvaliden

Er op uit in eigen land kan bij uitstek in Friesland. We beloven je de ruimte, rust en gevoel van vrijheid die je nodig hebt. We laten je zien waar je dat kan vinden en welke geluksmomenten je niet mag missen. Op deze pagina vind je toeristische informatie over toegankelijkheid voor verschillende doelgroepen.

Let op: dit is maar een selectie van de toegankelijke locaties in Friesland. Deze pagina wordt binnenkort aangevuld met meer informatie. 

Culturele uitstapjes voor iedereen

De ware cultuursnuiver voelt zich in Friesland thuis. Ook als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of rollator. Daarom verzamelen we hier de culturele uitstapjes die voor iedereen toegankelijk zijn. Welk musea ga jij ontdekken? 

Toegankelijk eten en drinken in Friesland

Friesland heeft genoeg te bieden op culinair vlak. Wil je luxe uit eten in een van de drie sterrenrestaurants, gezellig borrelen met vrienden, de Friese keuken leren kennen of lekker buiten de deur eten met de kids? Hier vind je een selectie van restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn.

Toegankelijk overnachten in Friesland

Je raakt niet snel uitgekeken in Friesland. Een dagje Friesland is leuk, maar eigenlijk veel te kort. Hier vind je een selectie aan accomodaties die voor andersvaliden zijn ingericht.

Handige tips voor een toegankelijk bezoek aan Friesland

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Ben je onderweg met het openbaar vervoer? Check dan deze link van Provinsje Fryslân om te kijken welke halte geschikt is voor je:

Wheelmap

Wheelmap

Ben je op zoek naar een locatie waar je makkelijk binnen kan, waar een toilet voor je binnen bereik ligt of wil je gewoon weten waar de dichtbijzijnde geldautomaat is?

Ameland voor iedereen

Ameland voor iedereen

Ook op de Waddeneilanden ben je natuurlijk van harte welkom! Ben je ooit al op Ameland geweest? Kijk hier voor alle informatie over toegankelijkheid op Ameland.

Digitale toegankelijkheid

Wij zijn hard aan het werk om Friesland voor iedereen toegankelijk te maken. Daar hoort een toegankelijke website natuurlijk ook bij. Lees hier onze toegankelijkheidsverklaring. 

Deze pagina is in het kader van het Interreg project Wadden Agenda 2.0 gemaakt.

Disclaimer: de informatie op deze site kan verouderd zijn. Neem daarom voor vertrek contact op met de desbetreffende organisatie en vraag of datgene wat jij nodig hebt nog aanwezig is.