Ga naar inhoud
MAP

Toegankelijk op reis in Friesland

Informatie voor verschillende doelgroepen

Een dagje weg in eigen land kan bijzonder goed in Friesland. Friesland heeft ruimte, rust en geeft je een gevoel van vrijheid die je nodig hebt. Op deze pagina laten we je zien waar je dat kan vinden, want elk momentje van geluk mag je natuurlijk niet missen. Hieronder vind je toeristische informatie die toegankelijk is voor verschillende doelgroepen.

Let op: dit zijn maar een paar voorbeelden van de toegankelijke plekken in Friesland. Deze pagina vullen we binnenkort aan met meer informatie.

Culturele uitstapjes voor iedereen

Mensen die van cultuur houden voelen zich in Friesland thuis. Ook als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of rollator. Daarom verzamelen we hier de culturele uitstapjes die voor iedereen toegankelijk zijn. Welk musea ga jij ontdekken?

Toegankelijk eten en drinken in Friesland

Friesland heeft genoeg plekken waar je kunt heerlijk genieten van lekker eten en drinken. Wil je luxe uiteten in een van de drie sterrenrestaurants? Gezellig borrelen met vrienden? De Friese keuken leren kennen? Of lekker buiten de deur eten met de kinderen? Hier vind je een aantal restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn.

Toegankelijk overnachten in Friesland

Je raakt niet snel uitgekeken in Friesland. Een dagje Friesland is leuk, maar eigenlijk veel te kort. Hier vind je een aantal leuke plekken om te overnachten die speciaal voor mensen met een handicap zijn ingericht.

Handige tips voor een toegankelijk bezoek aan Friesland

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Ben je onderweg met het openbaar vervoer? Check dan deze link van de Provinsje Fryslân om te kijken welke halte geschikt voor je is.

Wheelmap

Wheelmap

Ben je op zoek naar een plek waar je makkelijk naar binnen kan? Waar een toilet voor je is? Of wil je gewoon weten waar de dichtstbijzijnde geldautomaat is?

Ameland voor iedereen

Ameland voor iedereen

Ook op de Waddeneilanden ben je natuurlijk van harte welkom! Ben je ooit al op Ameland geweest? Kijk hier voor alle informatie over toegankelijkheid op Ameland.

Digitale toegankelijkheid

Wij zijn hard aan het werk om Friesland voor iedereen toegankelijk te maken. Daar hoort een toegankelijke website natuurlijk ook bij. Lees hier onze toegankelijkheidsverklaring. 

Deze pagina is in het kader van het Interreg project Wadden Agenda 2.0 gemaakt.

Disclaimer: de informatie op deze site kan verouderd zijn. Neem daarom voor vertrek contact op met de desbetreffende organisatie en vraag of datgene wat jij nodig hebt nog aanwezig is.