Ga naar inhoud
Favorieten 0

Toegankelijk op reis in Friesland

Informatie voor verschillende doelgroepen

In Friesland komen gastvrijheid, natuur en cultuur geweldig samen. Het is de perfecte provincie voor een onvergetelijke reiservaring voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar rolstoelvriendelijke routes, accommodaties voor andersvaliden of wilt weten waar je met assistentiehond welkom bent, je leest het op deze pagina. Ontdek hier de toegankelijke faciliteiten, activiteiten en accommodaties die ervoor zorgen dat jouw verblijf in Friesland een onvergetelijke ervaring wordt, ongeacht je mobiliteitsniveau.

Let op: dit zijn maar een paar voorbeelden van de toegankelijke plekken in Friesland. Vind je als ondernemer dat je hier ook tussen hoort te staan neem dan contact op. 

week van de toegankelijkheid

Van 2 tot en met 7 oktober 2023 is het Week van de Toegankelijkheid in Nederland. Door heel het land en dus ook in Fryslân worden verschillende activiteiten, workshops, lezingen en excursies georganiseerd om aandacht te vragen voor een toegankelijke samenleving voor iedereen. 

Meer over de Week van de Toegankelijkheid

Culturele uitstapjes voor iedereen

Mensen die van cultuur houden voelen zich in Friesland thuis. Ook als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of rollator. Daarom verzamelen we hier de culturele uitstapjes die voor iedereen toegankelijk zijn. Welk museum ga jij ontdekken?

Ben je op zoek naar openbare toiletten in de buurt? Download dan de Hoge Nood app

Toegankelijk overnachten in Friesland

Je raakt niet snel uitgekeken in Friesland. Een dagje Friesland is leuk, maar eigenlijk veel te kort. Hier vind je een aantal leuke plekken om te overnachten die speciaal voor mensen met een handicap zijn ingericht.

Rolstoelvriendelijke routes

In Friesland zijn talloze rolstoelvriendelijke routes beschikbaar om te verkennen. Van de schilderachtige paden in Nationaal Park De Alde Feanen tot de historische stadswandelingen in Leeuwarden, ontdek de prachtige natuur, cultuur en geschiedenis van deze provincie met gemak, dankzij goed toegankelijke routes en voorzieningen.

Toegankelijk eten en drinken in Friesland

Friesland heeft genoeg plekken waar je kunt heerlijk genieten van lekker eten en drinken. Wil je luxe uiteten in een van de drie sterrenrestaurants? Gezellig borrelen met vrienden? De Friese keuken leren kennen? Of lekker buiten de deur eten met de kinderen? Hier vind je een aantal restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn.

Digitale toegankelijkheid

Wij zijn hard aan het werk om Friesland voor iedereen toegankelijk te maken. Daar hoort een toegankelijke website natuurlijk ook bij. Lees hier onze toegankelijkheidsverklaring. 

Disclaimer: de informatie op deze site kan verouderd zijn. Neem daarom voor vertrek contact op met de desbetreffende organisatie en vraag of datgene wat jij nodig hebt nog aanwezig is.