Ga naar inhoud
MAP

Activiteiten en evenementen voor kinderen in Friesland

Leuke uitjes en evenementen voor kids in Friesland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed!

Tips van Janna, Maliek (13) en Niilo (11)

Zuidoost Friesland

''Het bos is favoriet; Nerf pistolen en vriendjes mee en de middag kan niet meer stuk. Je hebt er ook de Belvedère toren, een uitkijktoren van 30 meter hoog.''

Lees de tips van Janna en haar zoons

tips van niels, ingrid, yfke (6) en jeske (3)

Noordwest Friesland

''We mogen graag naar de Swanneblom. Het is een natuurvijver midden in het landschap, tussen de weilanden in. Daarnaast is er een leuke camping met een theetuin, waar ik altijd het Ibiza gevoel krijg.''

Lees de tips van Niels, Ingrid en hun dochters

weet jij wat buitenspelen in het fries is?

Het antwoord vind je onderaan deze pagina!

Gezellige uitjes voor het hele gezin

Tips voor kids in Friesland

hallo zomer!

hallo zomer!

Yes, zomervakantie! Kidsproof Fryslân heeft voor jou de top 12 zomervakantie uitjes in de provincie verzameld. Als je twee uitjes per week doet, kun je ze deze vakantie alle 12 afstrepen!

we mogen weer

we mogen weer

We mogen weer lekker het terras op! Speciaal voor deze gelegenheid heeft Kidsproof Fryslân de 10 leukste restaurants met terras én speeltuin voor je geselecteerd. 

natuurlijk speelparadijs

natuurlijk speelparadijs BB 3275

Kidsproof Fryslân ontdekte de 24 leukste speelbossen in Noord-Nederland. Laat je inspireren door deze Friese, Groningse en Drentse opties om er even lekker uit te gaan met de kids!

kleine mensjes route

kleine mensjes route

Heb jij ze al gespot? Door de hele binnestad van Leeuwarden vind je kleine mensjes van het Miniature People project. Foto: Michel Tilma fotografie via @miniature_people_leeuwarden op Instagram.

op naar avontureneiland

op naar avontureneiland

Altijd al eens op een onbewoond eiland willen stranden? Van lekker picknicken en genieten van de natuur en rust kun je er ook lekker vies worden, survivallen, in bomen klimmen en het moeras trotseren. Op het Avonturen Eiland van Kameleon Terherne beleef je de leukste avonturen. 

doe-opdrachten

doe-opdrachten BB 3512

Van knutselwerkjes met spullen uit de natuur tot buitenopdrachten en avonturen in het landschap; ontdek de doe-opdrachten van It Fryske Gea! 

Het geheim van de Bosbergtoren

Het geheim van de Bosbergtoren

Het gonst van de geruchten dat er een pakketje uit de vorige eeuw gevonden is op de glazen vloer van één van zijn zijtakken van De Bosbergtoren in Appelscha. Kun je het geheim van De Bosbergtoren ontrafelen?

mary had een lammetje...

mary had een lammetje...

Kinderboerderijen en dierentuinen zijn áltijd goed. Wil je weten waar in Friesland je het beste kunt genieten van dieren? Bekijk dan de top 11 kinderboerderijen in onze provincie via Go-Kids.nl.

Eet ijs!

Eet ijs!

Lekker weer, zonnetje erbij. Een ijsje halen is altijd feest! Kidsproof heeft voor jou dé topadresjes op een rijtje gezet. Met de mooiste terrasjes en de leukste plekjes, zodat jij er zelf ook lekker bij zit. 

Als het regent...

Als het regent...

Verpest de regen jullie geplande uitstapje? Niet getreurd! Kidsproof heeft genoeg tips om jullie dag tot een succes te maken. Ga bijvoorbeeld naar een leuke binnenspeeltuin, de bioscoop, het museum of naar het zwembad.

tips van hotze, janny en de kleinkinderen

Noordoost Friesland

''Voor de kinderen is het ook leuk om met de verrekijker van Pake te ontdekken wat er op zee gebeurt. Te kijken naar de vogels en schapen, schelpjes zoeken, wandelen over het Wad en langs de dijk. Het kost niets maar het zijn onbetaalbare momenten.''

Lees de tips van familie van Dijk

tips van remco, claartje, dolleke (14), jackie (12) en lou (8)

Zuidwest Friesland

“Ons lievelingsmuseum is Het Jopie Huisman museum. Toen de kinderen nog kleiner waren, gingen we daar in de vakanties altijd heen om mee te doen met de voor kinderen bedachte programma’s.''

Lees de tips van het Remco, Claartje en de kinderen

Bûtenboartsje

Dat is het Friese woord voor buitenspelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens