Activiteiten en evenementen voor kinderen in Friesland

Leuke uitjes en evenementen voor kids in Friesland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed!

NB: In verband met de coronamaatregelen kan de informatie op friesland.nl niet actueel zijn. Check altijd de openingstijden van een locatie via het bedrijf zelf. We rekenen op je begrip. 

Veilige tips voor kids in het naseizoen

laarzen aan en gaan

laarzen aan en gaan

Via staatsbosbeheer.nl hebben we alle korte (voor de kids geschikte) wandelroutes in Friesland gevonden. Het enige wat je hoeft te doen, is te kiezen welke je eerst gaat doen.

thuisblijven? graag zelfs!

Ook in tijden waarin het verstandiger is om even niet op pad te gaan, voorzien we je van de leukste tips voor kids. Lekker thuis op de bank of aan de keukentafel. Knutselen, filmtips, puzzels, weetjes en meer! 

natuurlijk speelparadijs

natuurlijk speelparadijs

BB 3275

© Marcel van Kammen

Kidsproof Fryslân ontdekte de 24 leukste speelbossen in Noord-Nederland. Laat je inspireren door deze Friese, Groningse en Drentse opties om er even lekker uit te gaan met de kids!

kleur bekennen

kleur bekennen

De Elfstedentocht. De grootste wens van vele Friezen.... Kleur hem in!

kleine mensjes route

kleine mensjes route

Heb jij ze al gespot? Door de hele binnestad van Leeuwarden vind je kleine mensjes van het Miniature People project. Foto: Michel Tilma fotografie via @miniature_people_leeuwarden op Instagram.

doe-opdrachten

doe-opdrachten

BB 3512

© Marcel van Kammen

Van knutselwerkjes met spullen uit de natuur tot buitenopdrachten en avonturen in het landschap; ontdek de doe-opdrachten van It Fryske Gea!