Activiteiten en evenementen voor kinderen in Friesland

Leuke uitjes en evenementen voor kids in Friesland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed!

NB: In verband met de Corona maatregelen kan de informatie op friesland.nl niet actueel zijn. Check altijd de openingstijden van een locatie via het bedrijf zelf. We rekenen op je begrip. 

Kidsproof tips van locals

Ben jij nieuwsgierig naar local stories? Woon je zelf in Friesland en wil jij die leuke verborgen parels leren kennen? Lees dan onderstaande blogs. Afgelopen zomer hebben wij 5 toffe gezinnen uit verschillende regio’s van Friesland gevraagd naar hun favoriete dagje uit. Doel? Jou inspireren met kidsproof tips, fijne adresjes voor eten & drinken en ‘iets’ met cultuur.  

Lees het hieronder.

Park Vijversburg

Park Vijversburg

© Park Vijversburg

Even lekker uitwaaien met de kinderen? Ook nu, is Park Vijversburg gewoon geopend voor bezoek. Er is voldoende ruimte om lekker te wandelen en te spelen! 

laarzen aan en gaan

laarzen aan en gaan

© Mijke Bos

Via staatsbosbeheer.nl hebben we alle korte (voor de kids geschikte) wandelroutes in Friesland gevonden. Het enige wat je hoeft te doen, is te kiezen welke je eerst gaat doen.

Sense of Place

Sense of Place

© Mijke Bos

De vijf meter lange vrouwen al eens gespot? Ga met kinderen opzoek naar de landschapkunst wat langs de hele Waddenkust te vinden is. 

Zeeleven ontdekken

© Mijke Bos

Trek je oude kleding aan, ga de zeedijk over en ontdek het zeeleven op de bodem van het wad.

word een echte Viking!

word een echte Viking!

Bleef in het Fries Scheepvaart Museum is een Vikingroute door het museum. Een echte Viking verteld via een audiogids opdrachten die je samen moet oplossen. Je gaat schatzoeken, handelen met hakzilver en navigeren met een zonnesteen.

een race tegen de klok!

een race tegen de klok!

© Escaperooms Sneek

Weet jij te ontsnappen binnen de tijd? Leef je uit in Escaperooms Sneek!

speelbos Sparjebird

speelbos Sparjebird

© Mijke Bos

Ontdek in Hemrik een speelbos waar je onder andere kunt spelen met een waterpomp, klimmen en klauteren in 3 verschillende touwbruggen en nog veel meer!

ga op zoek naar zeehonden

ga op zoek naar zeehonden

Waddeneilanden - Unieke Hotspot - Ruben Smit

© Merk Fryslân

Ga op wereldreis in Friesland en vaar mee op een rescueboot en kom dichterbij de zeehonden dan ooit tevoren!

kleine mensjes route

kleine mensjes route

© Michel Tilma Fotografie

Heb jij ze al gespot? Door de hele binnestad van Leeuwarden vind je kleine mensjes van het Miniature People project. Foto: Michel Tilma fotografie via @miniature_people_leeuwarden op Instagram.

kleur bekennen

kleur bekennen

© pixabay

Met deze Friese kleurplaat ben je wel even zoet!

Leuke binnenactiviteiten voor kinderen

© Thialf

Schaatsen in Thialf

Heerenveen.

© Eise Eisinga Planetarium

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Franeker.

Snowcentrum

Leeuwarden.