Ga naar inhoud
Favorieten 0

Tips voor families en kinderen in Friesland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed!

coole kidsnacht

Begin de herfstvakantie goed met de Coole Kidsnacht van Museumfederatie Fryslân. Op 20 oktober 2023 blijven verschillende musea in Friesland na sluitingstijd open speciaal voor kinderen.

Meer lezen
Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

Herfstvakantie uitjes die je niet mag missen

Dit mag je niet missen

pompoen pret

pompoen pret

De herfst is echt een prachtig seizoen, vind je niet? De frisse ochtendlucht en het zachte herfstzonnetje overdag maken het zo gezellig. En laten we de schitterende herfstkleuren van de natuur niet vergeten! Als je kinderen hebt, is dit het perfecte moment om op zoek te gaan naar pompoenen. Maar waar vind je de meest leuke pompoenboerderijen in Friesland? Ontdek het hier.

Kabouterpaden

Kabouterpaden

Zet je puntmuts op en trek je laarzen aan, want het is tijd om het kabouterpad te betreden! Kidsproof Fryslân zet de leukste kabouterpaden in Friesland voor je op een rijtje.

regen uitjes

regen uitjes

Ben je op zoek naar activiteiten voor als het regenachtig weer is? Kidsproof Fryslân geeft je handige tips!

Musical De Tocht

Musical De Tocht

Spektakelmusical De Tocht gaat in 2023 eindelijk in première in Leeuwarden. De Tocht gaat over vijf schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog zijn verloren. Maar op jonge leeftijd deden ze elkaar een belofte: "Als de Elfstedentocht ooit terugkomt, doen we het samen". De musical draait vanaf 15 september t/m 31 januari 2024.

Herfstbingo

Herfstbingo https://pixabay.com/nl/photos/jongen-spelen-bladeren-herfst-kind-1209964/

Bingo! Kidsproof Fryslân bedacht speciaal voor dit seizoen een ware herfstbingo. Weet jij een volle kaart te scoren?

Citygame

Citygame Sneek

Tijdens deze interactieve citygame, escapegame Sneek, voer je opdrachten uit kris kras door het centrum van Sneek. Aan de hand van vragne op je telefoon zal je door Sneek worden gebracht waarmee je punten verdient. Een erg leuk uitje om met je gezin, familie of vrienden te doen

Routes van maximaal 5 kilometer

Dit vind je vast ook leuk

Blogs van families voor families

Kom met het hele gezin naar Friesland

Ontdek de vele avonturen die Friesland te bieden heeft voor gezinnen met kinderen want hier zijn ontelbare mogelijkheden voor een onvergetelijke tijd.

Weer of geen weer
Deze provincie barst van de leuke activiteiten die voor plezier en afwisseling zorgen, ongeacht het weer. Bij zonnige dagen kun je genieten van de prachtige stranden, je voeten in het zand steken en een verfrissende duik nemen in het water. Als de regen valt, trek dan je laarzen aan en ga op ontdekkingstocht in de betoverende bossen. Breng een bezoek aan de overdekte speeltuinen vol avontuur en klim- en klautermogelijkheden. Verdiep je in de rijke geschiedenis van Friesland in een van de vele musea, of beleef volop waterpret in een overdekt zwembad.

Naar buiten
In de zomer is het heerlijk om met het hele gezin naar het strand te gaan, zandkastelen te bouwen en te genieten van ijsjes onder de warme zon. Wandel op blote voeten over unieke blotevoetenpaden, verken de nationale parken of neem de boot naar een van de eilanden. En als de zeewind je roept, stap dan aan boord van een zeilbootje op de Friese meren en verken de schilderachtige waterwegen.