Ga naar inhoud
MAP

Activiteiten en evenementen voor kinderen in Friesland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed!

Leuke tips voor kids in Friesland

DEZe tentoonstelling móet je zien

DEZe tentoonstelling móet je zien

Tot en met 7 mei 2023 vind je 'Vrijheid, Vetes en Vagevuur' in het Fries Museum. Kidsproof Fryslân geeft je 5 redenen waarom je deze expositie móet zien! 

t-rex in town

t-rex in town
VANAF 15 OKTOBER 2022

Gigantische afmetingen, een enorme bek en vlijmscherpe tanden: de Tyrannosaurus rex is één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Stap daarom 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op een wervelende ontdekkingsreis naar de T. rex, Koning van de Krijt periode.

Herfstbingo

Herfstbingo

Bingo! Kidsproof Fryslân bedacht speciaal voor dit seizoen een ware herfstbingo. Weet jij een volle kaart te scoren?

19x leuke dingen om te doen in de herfst

19x leuke dingen om te doen in de herfst

Naar de kapper? Een museum? Spelletjesmiddag met lekkere hapjes? Zelf popcorn maken? Kidsproof Fryslân geeft je alvast tips voor een heerlijke, knusse herfstvakantie! 

pompoenboerderijen

pompoenboerderijen

Waar in Friesland kun je het beste op zoek naar pompoenen? Kidsproof Fryslân zocht het uit en verzamelde 10 pompoenboerderijen in de provincie. Kun jij lekker op pad!

Doe de Fryslân Bop!

Doe de Fryslân Bop!

Waar kun je beter een Fryslân Bop TikTok dansje opnemen dan in Fryslân zelf?

gratis of goedkoop

gratis of goedkoop

Ben je op zoek naar activiteiten voor het hele gezin die niets of weinig kosten? Ontdek dan het artikel van Kidsproof Fryslân met de leukste gratis en goedkope uitjes in Friesland.

Musical de Tocht

Musical de Tocht
17 SEPTEMBER T/M 19 NOVEMBER 2023

Spektakelmusical De Tocht gaat in 2023 in een nieuw te bouwen ijstheater in Leeuwarden in première. De Tocht gaat over vijf schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog zijn verloren. Maar op jonge leeftijd deden ze elkaar een belofte: "Als de Elfstedentocht ooit terugkomt, doen we het samen".

Routes met kinderen