Activiteiten en evenementen voor kinderen in Friesland

Leuke uitjes en evenementen voor kids in Friesland

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg. Ook in de natuur kan iedereen zich vermaken, en met maar liefst 4 nationale parken in Friesland komt dat wel goed!

NB: In verband met de Corona maatregelen kan de informatie op friesland.nl niet actueel zijn. Check altijd de openingstijden van een locatie via het bedrijf zelf. We rekenen op je begrip. 

Park Vijversburg

Park Vijversburg

© Park Vijversburg

Even lekker uitwaaien met de kinderen? Ook nu, is Park Vijversburg gewoon geopend voor bezoek. Er is voldoende ruimte om lekker te wandelen en te spelen! 

50 dingen om thuis te doen met kids

50 dingen om thuis te doen met kids

© Pixabay

De keuken in, pyjama dag, kamperen in eigen huis, je eigen museum, een tijdmachine, kamer make-over... Met deze 50 thuisblijftips kom je tijd tekort!

Klimmen en klauteren

Klimmen en klauteren

Wil je weer even lekker buitenspelen? Dat is weer mogelijk bij de Jongens van Outdoor! Vanaf Hemelvaart is het klimbos en klimpark weer (onder de juiste voorwaarden) geopend! Kom je ook?

kleine mensjes route

kleine mensjes route

© Michel Tilma Fotografie

Heb jij ze al gespot? Door de hele binnestad van Leeuwarden vind je kleine mensjes van het Miniature People project. Foto: Michel Tilma fotografie via @miniature_people_leeuwarden op Instagram.

knutselen

knutselen

© Pixabay

Een middagje thuis wordt een stuk leuker met deze knutseltips van Kidsproof Fryslân. Regent het buiten? Dat maakt toch niets uit? Knutsel zelf een vrolijke paraplu.

ik heb een potje met vet...

ik heb een potje met vet...

Verheug jij je ook elk jaar weer op de avondvierdaagse met school, werk, je sportclub of ander netwerk? Dit jaar is er de Avondvierdaagse - Home Edition. Je stippelt vanaf je huis je eigen route uit, en na vier dagen lopen ontvang je een medaille. 

kleur bekennen

kleur bekennen

© pixabay

Met deze Friese kleurplaat ben je wel even zoet!

laarzen aan en gaan

laarzen aan en gaan

Via staatsbosbeheer.nl hebben we alle korte (voor de kids geschikte) wandelroutes in Friesland gevonden. Het enige wat je hoeft te doen, is te kiezen welke je eerst gaat doen.

kids klaar? bakken maar!

Bijvoorbeeld deze Fryske dûmkes, lekkere oranjekoek of deze kidsproof recepten van Laura's Bakery. En daarna lekker smullen!

Plan vast je bezoek aan Friesland