Ga naar inhoud
Favorieten 0

Mooie routes om te fietsen, wandelen, varen en rijden in Friesland

Fietsen

Fietsen

Wandelen

Wandelen

Varen

Varen

Alle routes

Alle routes

Natuurlijk is er niets mis met je snelle bak, waarmee je in no-time van Amsterdam naar Holwerd rijdt. Maar in Friesland hoeft dat niet persé. Een omgeving die gemaakt is om over te fietsen en te wandelen. Geen bergen om te trotseren, geen dalen om het gas los te laten. Wel slingerende paden door dertien verschillende landschappen en over glooiende dijken. Ga je op dat laatste fietsen, pas dan wel op voor de schapen. Ze onderhouden onze dijken, maar denken al herkauwend niet om hun mede-weggebruikers.

Bekijk alle routes >

 

Elfstedenroutes: de favoriet van bezoekers

Hoe trek jij er op uit?

 • Fietsen

  Onze fietsroutes zijn van kwaliteit en brengen je langs de mooiste plekjes.

  Fietsen Echtpaar op de fiets bij de Fogelsanghstate in Veenklooster
 • Wandelen

  Het Friese landschap zit vol variatie. Kies je wandelroute en ontdek het zelf.

  Wandelen
 • Varen

  Friesland verken je natuurlijk het best vanaf het water. Bekijk de routes hier.

  Varen
 • Rijden

  Ervaar het gevoel van vrijheid tijdens een van onze mooie motorroutes.

  Rijden Motorrijden in het bos

Favoriete routes van bezoekers

Blijf slapen

Wil je na het afleggen van de route lekker uitrusten? Of heb je aan één dag Friesland niet genoeg? Boek je overnachting en ervaar de rust en schoonheid van Friesland. Denk aan een hotel, bed and breakfast of groepsaccommodatie. Trek de natuur in en neem je tent, camper of caravan mee naar ons prachtige land of een van de eilanden.

Bekijk alle accommodaties

Misschien vind je dit ook leuk

Verken Friesland met diverse routes

Friesland biedt een rijkdom aan routes om te ontdekken. Of je nu van wandelen, fietsen, varen of autorijden houdt, er is voor ieder wat wils.

Wandelen en fietsen
Friesland biedt een uitgebreid netwerk van wandelroutes, variërend van ontspannen wandelingen door pittoreske dorpjes tot avontuurlijke tochten langs de Waddenzee en door de uitgestrekte natuurparken. De Friese Wouden, het Drents-Friese Wold en het Lauwersmeer zijn slechts enkele van de prachtige gebieden waar je kunt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Met zijn vlakke landschap is Friesland tevens een paradijs voor fietsliefhebbers. Ontdek de vele fietspaden die je langs historische steden, idyllische meren en groene weilanden voeren. Fiets over de Elfstedentocht-route en geniet van het schilderachtige uitzicht op de karakteristieke Friese steden.

Water en wegen
Friesland staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van vaarroutes. Huur een boot en verken de prachtige Friese meren, de kanalen en de Waddenzee. Bezoek idyllische eilanden zoals Terschelling en Vlieland en geniet van het rustgevende geluid van kabbelend water. Ook met de auto kun je gemakkelijk de veelzijdigheid van Friesland ervaren. Rijd door het landschap vol met molens, weiden en waterwegen. Bezoek historische steden zoals Leeuwarden, Sneek en Harlingen en ontdek de vele bezienswaardigheden die Friesland te bieden heeft. Welke route je ook kiest, Friesland biedt een onvergetelijke ervaring en laat je kennismaken met de schoonheid en de charme van deze prachtige provincie. Geniet van de vrijheid en de rust terwijl je de vele schatten van Friesland ontdekt.