Ga naar inhoud
Favorieten 0

Pontjes en pontjesroutes in Friesland

Ga je een mooie fiets- of wandeltocht maken door de provincie? Met een pontje kan je ‘oerstekken’ om aan de overkant van de Friese waterwegen je fiets- of wandelroute te vervolgen. 

In maart is het al mogelijk om elk weekeinde met vijf verschillende pontjes ‘oer te stekke’ Hier lees je welke pontjes varen en bekijk je welke routes je kan afleggen in Friesland. Bekijk ook de inspirerende belevenissen welke georganiseerd zijn. Ga bijvoorbeeld op pad met een local in het nationaal landschap. Huur een fatbike of e-chopper om je route af te leggen. Of doe mee met geocaching op zoek naar de verborgen schat. 

Tip: neem contant geld mee om de schipper te betalen. Een oversteek kost meestal een euro. Bekijk voor vertrek ook de openingstijden van de pontjes.

Deze pontjes varen in het voorjaar

win: een verzorgde lunch

Steek jij in maart over met één van de varende pontjes in Fryslân? Laat het zien, maak een foto bij het fotobord en plaats hem met #pontjesfriesland en maak kans op een geheel verzorgde lunch. Je kan de fotoborden op 3 locaties vinden om deel te nemen:

- Veerpont De Grietman (Hooidammen)

- Veerpont Droech oer de feart (Nijhuizum)

- Veerpont It Oerset (Gaastmeer)

Door op de foto te gaan met het fotobord, keer je terug in de tijd en zie hoe je rond 1950 in Fryslân een oversteek maakte. Deel je foto op social media met #pontjesfriesland en maak kans op een lunch voor twee bij Restaurant aan de Gracht of Restaurant It Polderhûs.

 

Bekijk de pontjesroutes - Deze routes zijn in maart weer te wandelen en fietsen


 

Wat zoek je

1 t/m 9 van 11 resultaten

Belevenissen langs de route

E-chopper korting

Liever met de e-chopper? Met de code ‘Pontjesmaart’ krijg je 25 procent korting op de huur van de e-chopper. voor de route met het Pontje hoodammen – Veenhoop kan je boeken via Echopperz. Voor andere pontjesroutes boek je via Echoppertrip.

Voorjaarswandeling

Voorjaarswandeling

Midden in de natuur tussen de Langweerder Wielen en het Sneekermeer, tussen Joure en Sneek, ligt Rufus aan het Water. Wil je een stuk andere natuur zien dan neemt Rufus aan het water je 17 maart graag mee naar de uitkijktoren in de blokslootpolder. Lunch is inbegrepen en voor de liefhebber is er na de wandeling nog een heerlijk taartje.

Live muziek

Live muziek

Live-muziek-diners op 30 maart! Je geniet van een culinair drie of vier gangen diner bij restaurant D’Ald Herberch in Gaastmeer terwijl er een Friese artiest live staat te spelen. Alleen op reservering.

Bekijk de video

Klik op de play button om de video te bekijken waarin Sjoerd zijn Fryske Favoriete plek in de provincie beschrijft: De Grêft. 

Ontdek de pont
Fryske Favoriet - Sjoerd
  • Fryske Favoriet - Sjoerd