Ga naar inhoud
MAP

Mooie routes om te wandelen

Wandelevenementen

Wandelevenementen

Handige startpunten

Handige startpunten

Alle wandelroutes

Alle wandelroutes
Wandel er op los in Friesland! Of je nu van langeafstandswandelingen houdt of liever een ommetje maakt: Friesland.nl heeft alle wandelroutes voor je klaarliggen. Hier vind je wandelpaden over slingerende dijkjes, door de Elfsteden, langs het water of diep door het bos. Ga te voet door het afwisselende Friese landschap en geniet van iedere stap. Ons wandelknooppuntennetwerk zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt.

Wat zoek je?

Pelgrimeren

Geen provincie in Nederland is zo gevormd door kloosters als Friesland. Wil je je eens goed losmaken van de dagelijkse sleur en op pelgrimstocht gaan? Denk dan aan Friesland! De reis naar Santiago de Compostella begint zelfs in het noorden van Friesland, daarover lees je hieronder meer.

Bekijk de routes

11fountains wandelroutes

Ontdek onze elf steden met deze wandelroutes. 11fountains is een kunstproject met fonteinen van internationale kunstenaars. In elke Friese stad vind je er één. De wandelroutes leiden je niet alleen langs de fontein, ze tonen je de mooiste plekjes van de stad

Bekijk de routes

Laat je inspireren door onze partners - Waar ga je wandelen?

Nog geen keus kunnen maken? - Misschien vind je deze routes interessant

Creeër en plan je eigen route

Wist je dat Friesland een wandelnetwerk van 3600 kilometer heeft met 1.700 knooppunten? Je kan dus heel wat ommetjes maken. Creëer je eigen wandelroute met één van de apps of online planners. Ontdek de leukste paadjes dichtbij huis of juist wat verder weg. 

Wandelknooppunt in het bos

Bekijk ook